Onwaarschijnlijke ommekeer: "Dancing Dimi" verliest na 8-2-voorsprong van Sherrock

  Fallon Sherrock is een dartster uit Engeland.

  Het is één van de strafste comebacks in het darts dit jaar. Jammer genoeg met Dimitri Van den Bergh als pineut. Onze landgenoot ging in de halve finales van de Nordic Masters met 11-10 onderuit tegen Fallon Sherrock, nadat hij met 8-2 aan de leiding had gestaan.

  De allereerste editie van de Nordic Darts Masters is nu al memorabel.

  Dimitri Van den Bergh was na een knappe zege tegen onder meer Gary Anderson tot in de halve finale geraakt. Daar trof hij Fallon Sherrock.

   

  De Engelse vergaarde twee jaar geleden wereldfaam door als eerste vrouw een wedstrijd op het WK darts te winnen - en het zelfs tot de derde ronde te schoppen.

   

  Door de coronapandemie verdween Sherrock evenwel uit beeld. Ze zou in 2020 aan diverse World Series-events deelnemen, maar daar werd een streep doorgezet.

   

  Nu staat ze opnieuw in de spotlights. Tegen Van den Bergh leek ze lange tijd op weg naar een nederlaag. Onze landgenoot stond op een comfortabele 8-2-voorsprong in een wedstrijd naar 11 winnende legs, maar Sherrock knokte terug.

  Toch had Van den Bergh bij een 10-6-stand nog maar één spelletje nodig om de wedstrijd definitief binnen te halen. Alleen kwam die er niet. Sherrock won 5 legs op rij en plaatste zich zo voor de finale.

  Daarin ging ze na een intense strijd met 11-7 onderuit tegen de Nederlander Michael van Gerwen.