Ook Sacha Modolo draagt zijn steentje bij aan successeizoen Alpecin-Fenix

  De 3e rit in de Ronde van Luxemburg is in het mandje van Alpecin-Fenix beland. Philipp Walsleben was een van de vluchters die pas in de slotkilometer werden gegrepen, ploegmakker Sacha Modolo nam gezwind over in de pelotonsprint. Het is zijn eerste zege sinds begin 2018.

  Na twee zware heuvelritten zouden de sprinters vandaag hun kans krijgen, maar Lotto-Soudal zou niet aansturen op een massaspurt. 

   

  Na twee kwakkeldagen verscheen Caleb Ewan niet meer aan de start. "We willen zijn deelname aan het WK niet in het gedrang brengen", vertelde Lotto-Soudal over de terugtrekking van de Australiër.

   

  Ploegmaat Jasper De Buyst schoof dan maar mee in de vlucht van de dag, maar hij moest in de slotfase afhaken. 

   

  Met z'n vieren bleven ze wel over en Kenneth Van Rooy, Philipp Walsleben, Alex Kirsch en Ben O'Connor zongen het uit tot op 700 meter van de finish.

   

  In een warrige groepssprint kwam Sacha Modolo er machtig uit. De Italiaan liet na zijn eerste zege sinds februari 2018 zijn tranen de vrije loop. Het is voor de Belgische ploeg de 28e zege van het seizoen.

  "Ik heb een heel zware periode achter de rug"

  "Ik kan niet geloven dat ik eindelijk nog eens gewonnen heb", reageerde de 34-jarige Italiaan na zijn ritzege in Luxemburg.

   

  "Ik heb een heel zware periode achter de rug. Deze zege is er niet alleen één voor de ploeg maar bovenal voor mijn familie. Zij hebben samen met mij een moeilijke periode moeten doorstaan. Ik wil mijn naaste familie zo vlug mogelijk op de hoogte brengen van mijn zege. Ik ga straks meteen mijn vrouw opbellen", vertelde een geëmotioneerde Modolo.   

   

  Modolo maakte het voorbereidende werk van Petr Vakoc perfect af. "Eerlijk gezegd heb ik niet veel moeten doen in aanloop naar deze sprint. Mijn ploegmakkers hielden me netjes voorin en dan was er die schitterende lead out. Eigenlijk heb ik slechts de laatste 200 meter volop moeten koersen. Ik hoop dat mijn ploeggenoten net zo gelukkig zijn als ik met deze zege. Dit is ongelooflijk."

  Stand en uitslag na rit 3

  1. Sacha Modolo (Ita) - 189 km in 4u17'47"
  2. Benoît Cosnefroy (Fra) - z.t.
  3. Eduard Grosu (Roe)
  4. Edvald Boasson Hagen (Noo)
  5. Andrea Vendrame (Ita)

  1. Marc Hirschi (Zwi) - i 12u18'53"
  2. Joao Almeida (Por) - op 4"
  3. David Gaudu (Fra) - 19"
  4. Thibaut Pinot (Fra) - 23"
  5. David De La Cruz (Spa) - z.t.

  rittenschema
          winnaar leider
  rit 1 14/09 Luxemburg - Luxemburg 140 km Almeida Almeida
  rit 2 15/09 Steinfort - Eschdorf 186 km Hirschi Hirschi
  rit 3 16/09 Mondorf-les-Bains - Mamer 189 km Modolo Hirschi
  rit 4 17/09 Dudelange - Dudelange (tijdrit) 25 km Cattaneo Almeida
  rit 5 18/09 Mersch - Luxemburg 184 km Gaudu Almeida