Filippo Ganna maakt indruk: "Als je hem voorbijrijdt, dan maak je jezelf kapot"

  Filippo Ganna rijdt op kop in de ploegentijdrit.

  Italië toonde zich op het EK wielrennen in Trento de beste in de gemengde ploegentijdrit, vooral dankzij een indrukwekkende Filippo Ganna. Ook onze commentatoren, Renaat Schotte en José De Cauwer, waren onder de indruk.

  Filippo Ganna maakte onderweg lange kopbeurten met een spartelende Matteo Sobrero en Alessandro De Marchi in zijn wiel. "Het is wachten tot hij zich laat passeren om over te nemen", merkte José De Cauwer op.

   

  "Je mag er nu niet voorbijrijden. Als je dat nu probeert, dan maak je jezelf kapot. Want je raakt er niet voorbij en als je er wel voorbij geraakt, dan is je kopbeurt al voorbij. Ganna moet echt opzij gaan om je voorbij te laten."

   

  "Ganna steekt er met kop en schouders bovenuit en zo geeft hij zijn visitekaartje af voor de individuele tijdrit. Team Ganna. Ganna wint de mixed relay."

   

  "Hij maakt iedereen kampioen, hij maakt al zijn ploegmaats kampioen", voegde Renaat Schotte eraan toe. "Dat deed hij op de ploegentijdrit op de Olympische Spelen en hier ook."

  José en Renaat over Ganna: "Als je er nu voorbij rijdt, dan maak je jezelf kapot"

  Lees ook: