Sportgigant Nike richt schijnwerpers op Emma Meesseman

  Emma Meesseman schittert in een spot van Nike.

  Dat Emma Meesseman (28) een grote naam is, wist u al. Nu mag ook de hele wereld het weten. Sportgigant Nike heeft een wereldwijde spot gelanceerd rond de Belgische basketbalspeelster.

  Nike heeft de grootste basketbalspelers onder contract liggen. Denk maar aan NBA-sterren LeBron James, Kevin Durant of Giannis Antetokounmpo. 

   

  Nu mag ook Emma Meesseman zich een wereldwijd uithangbord noemen van Nike. Zij is de allereerste basketbalspeelster uit Europa die de eer te beurt valt.

   

  Het Amerikaanse sportmerk is onlangs een spot met de Belgian Cat komen draaien in haar thuisstad Ieper. Daarin praat Meesseman over haar roots.

   

  "Ik ben altijd Emma gebleven", vertelt ze. "Je hoeft helemaal niet te acteren om de top te bereiken. Hatelijk zou ik het vinden, als iemand me de capsones van een superster verwijt."

   

  "Mijn roots zijn erg belangrijk voor me. Ik ben en blijf altijd dezelfde Emma Meesseman", besluit ze in de clip.

  VIDEO: De Nike-spot met Emma Meesseman

  bron: Instagram

  "Nike heeft een hele ploeg naar Ieper gestuurd voor Emma"

  Julie Rumes, verantwoordelijk voor de marketing van Emma Meesseman, vertelt hoe de campagne tot stand is gekomen. "Op het moment dat ze de WNBA-finale aan het spelen was, zagen we hoe groot Emma daar was. We wisten dat we kort op de bal moesten spelen en de grote merken moesten contacteren."

   

  "En dan zijn we ze beginnen te stalken, vooral Nike want dat was Emma haar voorkeur. We vonden het zo straf dat ze haar eigenlijk niet zelf contacteerden. Maar het is gelukt en dit is het fenomenaal. Ze krijgt een hele campagne."

   

  "De campagne is echt ontworpen voor haar. Het is opgenomen bij haar thuis in Ieper. Nike heeft een hele crew naar Ieper gestuurd begin juni om dit op te nemen. Het gaat over Emma en over haar roots en haar omkadering. Dat toont hoe groot ze is. Emma haar droom is schitteren op het basketbalveld, maar deze erkenning is enorm fijn voor haar."

  Emma haar droom is schitteren op het basketbalveld, maar deze erkenning is enorm fijn voor haar.