Intermarché-kopman Louis Meintjes houdt geen breuken over aan val

  Meintjes was bezig aan een uitstekende Vuelta.

  Louis Meintjes heeft niets gebroken bij zijn zware val vrijdag in de Vuelta. Dat maakte zijn Belgische ploeg vrijdagavond bekend. De Zuid-Afrikaanse kopman van Intermarché-Wanty-Gobert stond 10e in de stand, maar moest de strijd staken.

  In rit 19 van de Ronde van Spanje ging Meintjes op 40 kilometer van de aankomst hard onderuit. De Zuid-Afrikaan bleef lang liggen, het was snel duidelijk dat hij niet verder kon.

   

  Meintjes werd naar het ziekenhuis van Lugo gebracht, waar de eerste onderzoeken geen breuken aan het licht brachten. Hij was wel even buiten bewustzijn en heeft verwondingen in het gelaat. Hij blijft nog een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

   

  De kopman van het Belgische Intermarché-Wanty-Gobert was bezig aan een uitstekende Vuelta. Meintjes stond 10e in de stand en reed zich in de voorbije twee bergritten naar plaats 9 en 8 in de daguitslag.

  De val van Meintjes: