En de nieuwe nummer 10 bij Barcelona is... Ansu Fati

  Na het vertrek van Lionel Messi moest Barcelona op zoek naar een nieuwe nummer 10, letterlijk dan. En de eer ging naar Ansu Fati, het 18-jarige toptalent dat net als Messi bij de jeugd van Barcelona gekneed en gevormd is.

  Sinds mensenheugnis (toch 13 jaar) zat het nummer 10 om het lijf van Messi gegoten. De Argentijnse vedette erfde het in 2008 van Ronaldinho.

  Even leek het een idee om het nummer niet meer toe te kennen, maar Barcelona wilde snel een opvolger om de heisa rond het vertrek van Messi achter zich te laten. En die is er nu: met de 18-jarige Fati gaat het weer naar een absoluut jeugdproduct van La Masia, het befaamde opleidingscentrum.

   

  Fati, geboren in Guinee-Buissau, kwam in 2012 bij Barcelona terecht van Sevilla. In augustus 2019 werd hij met zijn 16 jaar en 298 dagen de op 1 na jongste Barça-debutant. Een week later scoorde hij en was hij de jongste doelpuntenmaker van de club.

   

  Messi zag het wel zitten in Fati en natuurlijk omgekeerd ook. De 2 kwamen goed overeen. Fati zit ondertussen aan 43 matchen met 13 goals en 5 assists.

   

  In 2020 werd Fati ook snel opgepikt bij de nationale ploeg van Spanje, maar begin november viel hij uit met een zware knieblessure, waarmee hij het hele seizoen miste. Hij kan zijn rentree dus in stijl vieren met het nummer 10.

   

  Barcelona rekent op de tiener voor doelpunten na het vertrek van Messi en Griezmann.