David Goffin na vroege exit: "Alles geprobeerd, maar was er niet klaar voor"

  David Goffin kende een pechjaar, de voorbije maanden kwamen daar een enkel- en knieblessure bovenop.

  David Goffin (ATP-30) heeft zoals verwacht geen potten gebroken op de US Open. De beste Belg ging er gisteren zonder pardon in de eerste ronde uit tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP-61). Goffin begon door blessureleed zonder voorbereiding aan de US Open, dit was het logische gevolg: "Als je niet kan trainen, kan je ook niet veel verwachten." 

  6-2, 7-5, 6-3, de cijfers spreken voor zich. Het is een echt pechjaar voor Goffin. Dit jaar ging hij er in de eerste ronde uit in de Australian Open, Roland Garros en de US Open, in Wimbledon nam hij door een enkelletsel niet deel.

  "Ik speelde geen goede wedstrijd. Maar als je niet kan trainen, kan je ook niet veel meer verwachten. Na Cincinnati kreeg ik knieproblemen en moest ik afzeggen voor Winston-Salem."

  "En hier heb ik nauwelijks getraind. Ik heb twee keer een balletje geslagen, zonder veel te bewegen. Ik wou toch absoluut het laatste grandslamtoernooi spelen, in de hoop dat ik 1 wedstrijd kon overleven en dat het daarna beter zou gaan."

  "Ik heb alles geprobeerd, maar ik was er niet klaar voor en kon niet met mijn tegenstander wedijveren. Het was frustrerend, maar het is niet anders." (lees voort onder foto)

  "Dit jaar nooit mijn beste vorm op de belangrijke momenten"

  Terwijl nummer 1 Novak Djokovic dit jaar nog geen partij verloor op een grandslamtoernooi, kon Goffin er nog niet één winnen, iets wat hem sinds 2013 niet meer overkomen was.

   

  "Daar zijn verschillende oorzaken voor: blessures, een gebrek aan vertrouwen ook. Het is een zware dobber, want ik werk altijd naar die grandslamevents toe."

  "Dit seizoen vond ik nooit mijn beste vorm op de belangrijke momenten. Het is altijd behelpen geweest. Voor Roland Garros ging het toch beter, maar toen blesseerde ik me aan mijn adductoren."

  "Voor Wimbledon moest ik met een enkelblessure afzeggen en nu is het mijn knie die me parten speelt. Hopelijk kan ik snel weer een belangrijk toernooi aan 100 procent van mijn fysieke mogelijkheden spelen."

  "Ik keer nu naar België terug om te laten behandelen. Het is een stressfractuur. Telkens ik op het gewricht steun, doet het pijn. Het is geen prettig gevoel en het is ook niet goed voor de moraal. Ik speel met de handrem op en kan geen  vertrouwen in mijn slagen leggen."

  Out voor Antwerpen?

  Wellicht zal Goffin voor het eerst sinds juni 2019 uit de top 30 van de ATP-ranking zakken. "Maar dat is nu het minste van mijn zorgen. Belangrijk is dat ik weer pijnvrij op een tennisbaan kan staan."

  "Geen idee wannneer dat zal zijn. Dat moet onderzoek in België uitwijzen. Sowieso zal ik weer een pauze moeten inlassen. Ik ga de tijd nemen die nodig is. Ik keer niet terug voor ik me 100 procent voel en zonder pijn kan tennissen. "

  De Franstalige tennisbond gaf in een mededeling mee dat Goffin zeker enkele weken out zal zijn. Een datum voor zijn rentree is niet bekend. Zijn deelname aan de European Open in Antwerpen van 18 tot 24 oktober is dus helemaal niet zeker.

  Uit de top 30? Dat is het minste van mijn zorgen. Belangrijk is weer pijnvrij op de tennisbaan te staan.

  David Goffin

  Lees ook: