Ga naar de inhoud

Organisator GP F1 van België: "Nadenken over een geste voor de toeschouwers"

Verder dan wat rondjes achter de safety car kwamen ze gisteren niet in Spa.

De GP F1 van België draaide gisteren helemaal in de soep. Door het slechte zicht van de rijders kon de race in de regen niet doorgaan. Ook organisator Melchior Wathelet zit verveeld met de zaak, maar wil nog niet te veel kwijt over een eventuele compensatie voor de toeschouwers. 

"Het is een pijnlijk moment. De mensen zijn gekomen voor een weekend en het belangrijkste blijft de race", steekt Wathelet van wal. "Er is een beetje gereden, maar er was geen spektakel. Er waren een paar ronden achter de safety car, maar iedereen is triest. Het is niet de beste manier om het weekend te beëindigen."

De supporters zaten uren te wachten in de regen, maar kregen daar niets voor in ruil terug. Moet de organisatie hen terugbetalen? "We gaan hier nadenken over een eventuele geste voor de toeschouwers. We gaan zien wat er mogelijk is en staan open voor alles. Het moet een beetje concreet worden. We gaan geen hoop creëeren bij de fans om dan de belofte niet na te komen. Het is te vroeg om te zeggen of er iets mogelijk is."

"Iedereen heeft deel van de frustraties gehad"

"Ik begrijp de beslissing", gaat Wathelet verder. "De koersdirecteurs hebben geprobeerd om te racen op het circuit, maar het lukte niet. Iedereen heeft zijn deel van de frustraties gehad. We moeten er nu een globale oplossing voor vinden. We gaan niets op tafel gooien dat niet realiseerbaar is."

Verder dan enkele ronden achter de safety car kwamen ze op het circuit van Spa-Francorchamps niet. "Uiteindelijk is er een race geweest. Er zijn zelfs punten toegekend. Dat is acceptabel."