Emma Meesseman maakt WNBA-seizoen niet af: "Tijd nemen voor mezelf"

  Emma Meesseman speelt al sinds 2013 voor Washington.

  Emma Meesseman en haar Amerikaanse team Washington Mystics hebben in een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt dat de Belgische sterspeelster deze zomer niet meer in de WNBA zal uitkomen. "Het is de juiste beslissing, ik heb tijd nodig voor mezelf", legt de 28-jarige center uit.

  De Amerikaanse vrouwencompetitie WNBA kent deze jaargang weer een normaal verloop na die van de coronabubbel vorig jaar. De competitie laste een pauze in voor de Olympische Spelen, maar pikte sinds half augustus de  draad weer op.

   

  Maar dus zonder Meesseman, vedette bij de Cats, maar ook bij de Mystics, waar ze al sinds 2013 speelt. "De hele zomer heb ik gedacht dat ik na het EK en de Spelen weer naar de Mystics zou terugkeren, maar de enige juiste beslissing is om nu tijd te nemen voor mezelf", aldus Meesseman.

   

  "Ik had het graag anders gezien, want iedereen kent mijn liefde voor de familie van de Mystics. D.C. zal altijd mijn huis zijn naast mijn eigen huis."

  Mystics-coach: "Begrijpen haar beslissing"

  In Washington tonen ze begrip. "Wij hadden natuurlijk gehoopt dat Emma zou terugkeren om het seizoen af te maken", bekende Mystics-coach Mike Thibault.

   

  "Maar wij wisten ook dat het een lange en zware zomer zou worden met de nationale ploeg en begrijpen haar beslissing dan ook. We hopen dat ze nu van de meer dan verdiende rust kan genieten en hopen haar volgend seizoen weer in ons shirt te zien. Emma zal altijd deel uitmaken van de Mystics-familie."

   

  Eind juni werkte Meesseman met de Belgian Cats het EK af, dat eindigde met een bronzen medaille in Valencia. Meteen daarna ging de focus op de  Olympische Spelen, waar ons land in de kwartfinales uitgeschakeld werd door Japan. Op beide toernooien behoorde ze tot de beste speelsters.

   

  Sinds vorige zomer is Meesseman in de WNBA een "free agent" waardoor ze bij haar terugkeer in de competitie in principe kan tekenen bij een club naar wens.