Moeskroen dient een klacht in tegen RWDM voor ontbrekende coronatest Glenn Claes

  Glenn Claes viert zijn doelpunt tegen RWDM.

  Moeskroen heeft bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een klacht ingediend tegen RWDM. RWDM stelde in de openingsmatch in 1B Glenn Claes op, maar volgens Moeskroen had de middenvelder geen geldige coronatest afgelegd.

  Glenn Claes ontving eind juli zijn tweede coronaprik. Nadien moest hij 15 dagen wachten alvorens hij zonder coronatest een officiële competitiematch mocht spelen.

  Op 14 augustus ontving RWDM voor zijn openingsmatch Moeskroen in het Edmond Machtensstadion. Claes startte in de basis en scoorde ook in het duel dat met 3-1 gewonnen werd.

  Volgens Moeskroen moest Claes nog steeds een negatieve coronatest voorleggen. RWDM betwist dat en schermt met een officiële goedkeuring van de coördinerende arts van de Pro League. "Er zijn evenwel elementen in dit dossier die een klacht verantwoorden", aldus meester Duchêne, de advocaat van Moeskroen.

  Moeskroen en RWDM worden vrijdag gehoord door de disciplinaire instanties van de KBVB. Volgens Duchêne is het best mogelijk dat RWDM correct gehandeld heeft, maar dat de arts van de Pro League in de fout ging. Bij RWDM maken ze zich weinig zorgen over de klacht.

  Lees ook: