Advocaat Nainggolan: "Radja hoopt geen sportieve sanctie te krijgen"

  Radja Nainggolan hoopt donderdag te kunnen spelen voor Antwerp.

  De feestavond van Radja Nainggolan krijgt hoe dan ook nog een staartje, maar de middenvelder hoopt dat Antwerp de rode kaart op zak houdt. "Hij wil - liefst donderdag al - het beste van zichzelf geven voor de club", zegt zijn advocaat Omar Souidi.

  Radja Nainggolan werd zaterdagavond tegengehouden door de politie: hij had te veel gedronken én reed te snel. Hij is zijn rijbewijs al zeker 15 dagen kwijt. In een persbericht toonde de middenvelder al berouw (zie: lees ook). 

   

  "Radja beseft dat het niet voor herhaling vatbaar is", verduidelijkt zijn advocaat Omar Souidi nog eens bij Sporza. "Hij geeft toe dat hij niet het voorbeeld was voor de kleine Radja's die naar hem opkijken en dromen van een mooie carrière in het voetbal."

   

  "Hij wil absoluut niet goedpraten wat er is gebeurd, maar de context is wel relevant. Het was zijn eerste vrije avond sinds zijn terugkeer in België en hij heeft zich laten onderdompelen in een warm nostalgisch bad."

   

  "Dat hij zich liet omringen door jeugdvrienden, is een menselijke reflex. Na meer dan 16 jaar in het buitenland wil je de mensen terugzien die voor eeuwig in je hart zitten. Dan beleef je de avond meer met de emotie en het hart dan met de ratio."

   

  "Nogmaals, dat praat het niet goed en het is niet voor herhaling vatbaar. Hij wil een waardige vertegenwoordiger zijn voor Antwerp. De club wordt geleid door professionele bestuurslui en hij wil met dezelfde insteek spelen."

  Het is geen droomstart voor Radja. Het is een begin in mineur. 

  Advocaat Nainggolan

  Dat Nainggolan in 2018 al eens werd veroordeeld voor dronken rijden, helpt zijn zaak niet. "Hij beseft dat zijn gedrag van weinig verantwoordelijkheidszin getuigt", zegt zijn advocaat. "Dat is het beste gedrag dat hij nu kan tonen."

   

  "Daarom heeft hij ook spontaan gevraagd om een goed doel te zoeken om te steunen. Hij wil de zaak zeker niet afkopen, maar hij wil graag zijn steentje bijdragen bij een doel dat zich bezighoudt met verkeersveiligheid."

   

  Vandaag zit ook het bestuur van Antwerp samen met Nainggolan om de zaak te bespreken. "Radja hoopt geen sportieve sanctie te krijgen", aldus zijn raadsman. "Enerzijds omdat het in een privécontext was, anderzijds omdat hij staat te popelen om het beste van zichzelf te geven, liefst donderdag al. Hij wil zich focussen op één doel: vlammen voor Antwerp."

   

  "Maar dat is een beslissing die de club moet nemen. Het is geen droomstart voor Radja. Het is een begin in mineur. Maar beter beginnen in mineur en eindigen in majeur, dan andersom. Hij gaat nu alleen nog in stijgende lijn."