Nainggolan toont berouw: "Hij wil een waardige ambassadeur van Antwerp zijn"

  Radja Nainggolan wil op het veld antwoorden.

  Met een vrijwillige bijdrage aan een goed doel wil Antwerp-aanwinst Radja Nainggolan berouw tonen voor zijn uitschuiver. Amper een week na zijn terugkeer in België is de middenvelder zijn rijbewijs al kwijt, omdat hij te veel had gedronken en te snel reed. "Hij heeft zich laten meeslepen door de emoties van het moment", reageert zijn advocaat.

  Radja Nainggolan gaf bij zijn voorstelling bij Antwerp aan dat hij "een voorbeeld voor jongeren wilde worden". Maar zaterdagavond veroorzaakte de ex-Rode Duivel toch al wat ophef. Hij liep bij een politiecontrole tegen de lamp en is zijn rijbewijs 15 dagen kwijt.

   

  Via zijn advocaat Omar Souidi reageert de middenvelder op de zaak. "Radja geeft ootmoedig toe dat hij zich heeft laten meeslepen door de emoties van het moment", klinkt het. 

   

  "Het warme onthaal van vele jeugdvrienden en de unieke Antwerpenaren (na 16 jaar in het buitenland te hebben gewoond) heeft Radja enorm veel deugd gedaan. Hij had niet de intentie om na enkele glazen het stuur alsnog in handen te nemen."

   

  'Hij betreurt dat dit (in specifieke omstandigheden) toch gebeurde. Valt dit goed te praten? Absoluut niet, op geen enkele manier. Zal dit zich in de toekomst herhalen? Onmogelijk."

  Het is niet de eerste inbreuk van Nainggolan op het verkeersreglement. In 2018 werd hij veroordeeld door de politierechtbank van Sint-Niklaas nadat hij betrapt was terwijl hij dronken achter het stuur zat.

  Radja wenst voortaan alleen nog met zijn voeten te spreken. 

  Advocaat Nainggolan

  Nainggolan hoopt de plooien glad te strijken bij zijn nieuwe club. "Radja is met grote ambities in Antwerpen gearriveerd en wil een waardige ambassadeur zijn van Antwerp FC", zegt zijn advocaat. "Radja zal dat ook worden. Dat belooft hij aan de supporters."

   

  "Hij wil zijn verantwoordelijkheid nemen en heeft besloten om eerstdaags een goed doel te selecteren om een vrijwillige bijdrage te storten waarmee de verkeersveiligheid gediend zal zijn."

   

  "Radja zal verder niet meer reageren en wenst voortaan alleen nog met zijn voeten te spreken. Te beginnen met de levensbelangrijke wedstrijd tegen Omonia Nicosia. Als Radja geselecteerd wordt, dan zal hij er staan en met een groot hart strijden om de kwalificatie te realiseren."

   

  Het is afwachten of Antwerp zijn kersverse middenvelder een straf zal opleggen. Vandaag wordt alvast overlegd over de uitschuiver van Nainggolan.

  Bekijk hier de reactie van zijn advocaat Omar Souidi