Egan Bernal, 5e op 1'52" van Primoz Roglic: "Dan denk je niet aan de eindzege"

  Egan Bernal rijdt zijn eerste Ronde van Spanje.

  Ineos Grenadiers kwam ook naar de Vuelta met een sterrenensemble, maar in deze Ronde van Spanje schiet het voorlopig vooral met losse flodders. Kopman Egan Bernal staat 5e op bijna 2 minuten van leider Primoz Roglic, ploegmaat Adam Yates staat één trapje lager. De eindwinnaar van de Giro pleit dan ook voor realisme.

  "Alles is nog mogelijk", was het cliché dat Egan Bernal op zijn persbabbel tijdens de eerste rustdag van de Vuelta had afgestoft, maar de Colombiaan stak anderzijds niet weg dat hij voor een col buiten categorie staat.

   

  "Als je in deze fase al 2 minuten in het krijt staat, dan kun je moeilijk denken aan de eindzege", vertelde Bernal. "Als een 3e of 5e plaats het maximum is nadat ik alles gegeven heb, dan is het zo."

   

  Bernal moet aanvallen, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. "Voor je aan een aanval denkt, moet je er natuurlijk al de benen voor hebben. En ik haal niet het niveau dat nodig is om te prikken."

   

  "Primoz werd olympisch tijdritkampioen en heeft de Vuelta de voorbije twee jaren gewonnen. We moeten dus afwachten of hij een zwak moment kent."

   

  De eindwinnaar van de Giro heeft de moed evenwel nog niet volledig opgegeven. "We hebben nog maar 9 ritten achter de rug. Dit kan ook een ervaring zijn voor de toekomst, want dit is nog maar mijn eerste Vuelta."

   

  "Met deze conditie moeten we nog wat kunnen uitrichten", was het oordeel van Adam Yates. "Maar op de slotdag is er nog een individuele tijdrit. Roglic is daarin een meester. Wie deze Vuelta wil winnen, zal die tijdrit misschien wel moeten aanvatten met een voorsprong van minstens twee minuten."

  Voor je aan een aanval denkt, moet je er natuurlijk al de benen voor hebben. En ik haal niet het niveau dat nodig is om te prikken.

  Egan Bernal

  Movistar vlakt Ineos zeker niet uit: "En wij moeten zelf als team samenwerken"

  Voor Primoz Roglic komt het grootste gevaar misschien wel uit de hoek van Movistar. Zij bezetten met Enric Mas en Miguel Angel Lopez de 2e en 3e plaats in de stand.

   

  "De enige manier om hem van de troon te krijgen is als we als team samenwerken", analyseert Mas. "Maar er schuilt ook gevaar in mannen als Egan Bernal en Adam Yates."

   

  "Bernal mag je zeker nooit afschrijven, want hij won toch nog de Giro en de Tour. Hij staat binnen de twee minuten en er komen nog enkele zware etappes aan."

   

  "Wij moeten ons niet blind staren op Roglic en zijn team. Er zijn nog andere ploegen die gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Wellicht kenden de mannen van Ineos Grenadiers zondag een mindere dag. Hen mag je echter nooit afschrijven", vulde Miguel Angel Lopez aan.

  Vuelta a España
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Burgos - Burgos7.1 kmRoglicRoglic
  2/>Caleruega - Burgos167 kmPhilipsenRoglic
  3/>Santo Domingo de Silos - Picón Blanco202.8 kmTaaramäeTaaramäe
  4/>El Burgo de Osma - Molina de Aragón163.9 kmJakobsenTaaramäe
  5/>Tarancón - Albacete184.4 kmPhilipsenElissonde
  6/>Requena - Alto de la Montaña de Cullera158.3 kmCortRoglic
  7/>Gandía - Balcón de Alicante152 kmStorerRoglic
  8/>Santa Pola - La Manga del Mar Menor173.7 kmJakobsenRoglic
  9/>Puerto Lumbreras - Alto de Velefique188 kmCarusoRoglic
  10/>Roquetas de Mar - Rincón de la Victoria189 kmStorerEiking
  11/>Antequera - Valdepeñas de Jaén133.6 kmRoglicEiking
  12/>Jaén - Córdoba173 kmCortEiking
  13/>Belmez - Villanueva de la Serena203.7 kmSénéchalEiking
  14/>Don Benito - Pico Villuercas165.7 kmBardetEiking
  15/>Navalmoral de la Mata - El Barraco197.5 kmMajkaEiking
  16/>Laredo - Santa Cruz de Bezana180 kmJakobsenEiking
  17/>Unquera - Lagos de Covadonga185.8 kmRoglicRoglic
  18/>Salas - Altu d'El Gamoniteiru162.6 kmLópezRoglic
  19/>Tapia - Monforte de Lemos191.2 kmCortRoglic
  20/>Sanxenxo - Castro de Herville202.2 kmChampoussinRoglic
  21Padrón - Santiago de Compostela33.8 kmRoglicRoglic