Pro League maakt einde aan aparte tribune voor niet-gevaccineerden

  De Pro League heeft, na overleg met de autoriteiten, beslist om geen tribunes voor niet-gevaccineerden toe te laten. Clubs moeten kiezen: ofwel mogen enkel mensen toegelaten worden met een Covid Safe Ticket ofwel moeten de fans in bubbels zitten en vallen de clubs terug op een derde van de capaciteit.

  Sinds vorige speeldag kunnen voetbalclubs opnieuw wedstrijden organiseren in een vol stadion. Zonder mondmaskers, de verplichte veilige afstand, bubbels of andere beperkingen. Supporters moesten slechts hun Covid Safe Ticket voorleggen om de stadionpoorten binnen te mogen.

   

  Daarnaast stelde een aantal clubs ook een tribune open voor niet-gevaccineerde fans, omdat zij ofwel nog niet de kans hadden gekregen hun tweede prik te halen of niet volledig beschermd waren. Onder meer Charleroi en Zulte Waregem boden dat systeem aan de voorbije speeldag, in combinatie met het Covid Safe Ticket.

   

  Die combinatie zal ook komende speeldag nog mogelijk zijn, maar nadien niet meer, aldus de Pro League. Tijdens een overleg met het Covid-commissariaat en het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke werd het besluit genomen dat vanaf 23 augustus de combinatie geschrapt wordt.

   

  Clubs moeten dus kiezen: ofwel een vol stadion (met Covid Safe Ticket), ofwel een stadion voor een derde gevuld, met mondmasker, fysieke afstand en in bubbels van maximaal acht personen.

   

  Volgens de Pro League was het huidige gecombineerde systeem een overgangsmaatregel, vooral gericht op jongeren die nog niet de kans kregen om zich 2 keer te laten vaccineren. De Pro League roept de fans meteen op om zich te laten vaccineren. "Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe sneller de laatste beperkingen wegvallen en we het stadionbezoek zoals we het kenden opnieuw kunnen beleven."