NBA-basketbalseizoen begint met knaller! Openingsspeeldag ziet er netjes uit

  Kalender in de hand? Twee topaffiches openen op 19 oktober het nieuwe NBA-seizoen. Titelhouder Milwaukee Bucks neemt het op tegen de Brooklyn Nets in het oosten en de LA Lakers ontvangen de Golden State Warriors in het westen.

  Zoals elk seizoen reserveerde de NBA wat plekjes voor topaffiches op de eerste speeldag. In het oosten moet titelverdediger Milwaukee meteen vol aan de bak tegen de ploeg van de olympische ster Kevin Durant, Brooklyn Nets. Aan de andere kant is het likkebaardend uitkijken naar LA Lakers - Golden State Warriors. 

   

  Ook op de "Christmas Day"-speeldag is het weer smullen. Op kerstdag spelen de Nets, met hun offensieve sterspelers Kevin Durant, Kyrie Irving en James Harden, tegen de Lakers van LeBron James, Anthony Davis en de recent overgekomen Russell Westbrook.   

   

  Andere interessante kerstaffiches zijn die tussen de Dallas Mavericks van uithangbord Luka Doncic en het Utah Jazz van Rudy Gobert en Donovan Mitchell, en die tussen de Boston Celtics en de Milwaukee Bucks.   

   

  De All Star Game staat op 20 februari op het programma in Cleveland. Het reguliere seizoen eindigt op 10 april. Tussen 12 en 15 april staan de barrages op het programma. De play-offs starten op 16 april.   

   

  Vrijdag maakt de NBA de volledige kalender bekend.