Belgische wereldkampioen duatlon zwaargewond na aanrijding door truck in Mallorca

    Diego Van Looy aan het werk in de fitness.

    Diego Van Looy, de regerende wereldkampioen duatlon, ontsnapte gisteren aan de dood. Bij een aanrijding op training in de Spaanse Balearen door een truck liep hij een nekbreuk, drie ribbreuken en drie breuken in de rug op. 

    Diego Van Looy moet deze week 2 keer geopereerd worden. Van Looy maakte het nieuws zelf bekend op Facebook. "Aangereden door een trucker met zestig kilometer per uur, maar ik leef nog", schreef Diego Van Looy bij een foto van zichzelf in een ziekenhuis op Mallorca. Hij staat voor een lange revalidatie.   

    De dertigjarige Mechelaar bereidde zich in Spanje voor op het WK Powerman long distance duatlon van 19 september in het Zwitserse Zofingen. Daar wilde hij zijn wereldtitel van 2019 verdedigen. Vorig jaar ging het WK niet door vanwege de coronapandemie.