Ex-geliefden treffen elkaar in "pijnlijke" snookerclash zonder hoffelijkheid

  Alsof de duivel ermee gemoeid was. Door een speling van het lot troffen Mark Allen (nummer 10 op de wereldranglijst) en Reanne Evans (12-voudig wereldkampioene bij de vrouwen) elkaar op de British Open Snooker. Het markante detail: de twee vormden ooit een koppel, maar gingen in ruzie uit elkaar. En die was duidelijk nog niet verteerd...

  Je kon de spanning in Leicester bijna letterlijk snijden. Mark Allen en Reanne Evans speelden in de 1e ronde van de British Open de mentaal zwaarste wedstrijd uit hun leven. Vooral door het extrasportieve verhaal achter de partij.

   

  Allen en Evans begonnen in 2005 een relatie en kregen samen een dochtertje, maar hun liefde kende drie jaar later een bitter einde. Nadien zou een bikkelharde strijd om het hoederecht volgen. Recentelijk sleepte Evans haar ex ook nog eens voor de rechter om een verhoging van het alimentatierecht te bekomen.

  Genegeerd vuistje, geen felicitaties

  Overbodig te zeggen dat de twee liever zo ver mogelijk uit elkaars buurt blijven. Eerder dit jaar kruisten hun wegen al eens in een snookerzaal. Evans werkte tijdens het WK als analiste voor de BBC, terwijl Allen aan het opwarmen was voor zijn wedstrijd. Het nummer 10 van de wereld vroeg evenwel om zijn ex te laten verwijderen uit de zaal "omdat ze hem uit zijn concentratie bracht".

  Gisterenavond kon dat niet. Door een gruwelijke speling van het lot troffen de ex-geliefden elkaar. Evans kreeg door haar geweldige prestaties - ze is 12 keer wereldkampioene bij de vrouwen - een tourkaart van 2 jaar voor het profcircuit.

  De komende 2 jaar zullen we elkaar wellicht nog ontmoeten. Hopelijk wordt het beter...

  Mark Allen

  Het duel loste overigens de gespannen verwachtingen in. Evans weigerde het gebruikelijke "vuistje" voor de start van de match. Naar eigen zeggen "omdat ze dacht dat er geen handshakes waren door corona".

   

  Nadien volgde een partij op het scherpst van de snee. In een best-of-five kwam het tot een beslissend frame, waarbij Allen uiteindelijk aan het langste eind trok. Felicitaties van zijn tegenstandster kwamen er evenwel niet.

   

  "Ik ben blij met mijn zege, maar het was vreselijk", klonk het na afloop eerlijk bij Allen. "Ik heb geprobeerd om professioneel met de partij om te gaan. De komende 2 jaar zullen we elkaar wellicht nog ontmoeten. Hopelijk wordt het beter..."