Ga naar de inhoud

Radja Nainggolan lijkt op weg naar Antwerp: hij is aangekomen op de Bosuil

Nainggolan was tot voor kort ploegmaat van Lukaku bij Inter.

Zorgt Antwerp voor een voetbalstunt van formaat? Radja Nainggolan is vrijdag aangekomen in België om een transfer naar Antwerp af te ronden. "Ik heb voor Antwerp gekozen omdat de voorzitter me echt wou. En het is een interessant project", waren zijn eerste woorden bij zijn aankomst aan de Bosuil.

Nog maar drie dagen geleden (op dinsdag) raakte het nieuws bekend dat Radja Nainggolan zijn contract met Inter in onderling overleg ontbonden had. De ex-Rode Duivel kon dus beginnen zoeken naar een nieuwe werkgever. 

 

Aan interesse zou er geen gebrek zijn geweest. Ook Antwerp rook meteen een opportuniteit, maar het riante loon van Nainggolan leek een struikelblok. De Turkse topclub Besiktas zou een financieel aantrekkelijker voorstel hebben gedaan. 

 

Volgens Gazet van Antwerpen heeft Antwerp-voorzitter Paul Gheysens daarom donderdag zelf doorgeduwd voor Nainggolan. De middenvelder zou een riante tekenbonus krijgen, waardoor zijn loon bij Antwerp neerkomt op meer dan 4 miljoen euro over twee seizoenen. 

 

Zo zou Nainggolan een absolute topverdiener in België worden. Voor dat geld krijgt Antwerp wel een speler met 367 matchen in de Serie A en 29 Champions League-wedstrijden in de plaats.

 

Het lijkt er op dat de deal vandaag nog rond kan zijn. Nainggolan landde iets voor 12u met een privévliegtuig op de luchthaven van Deurne en kwam iets na de middag aan op de Bosuil.

Gevoelige transfer in Antwerpen

Een eventuele transfer van Radja Nainggolan naar Antwerp zal erg gevoelig liggen in Antwerpen. Nainggolan is een geboren en getogen Antwerpenaar, maar is een ex-jeugdspeler en huidig ambassadeur van Beerschot.

 

Als 16-jarige verliet hij in 2004 België om zijn geluk te beproeven in Italië. Daar ging hij sindsdien nooit meer weg. Tot nu dan, zo lijkt.

 

Radja Nainggolan schopte het tijdens zijn "Italiaanse jaren" ook tot Rode Duivel. Hij debuteerde in 2009 in een oefenmatch tegen Chili onder bondscoach Frank Vercauteren. In totaal verzamelde hij 30 caps. Zijn laatste in aanloop naar het WK 2018, een oefenmatch tegen Saoedi-Arabië.