Lionel Messi is dankzij gigacontract bij PSG ook cryptomunten rijker

Lionel Messi strijkt naast een riant loon ook cryptomunten op bij zijn overgang naar Paris Saint-Germain. Als eigenaar van "PSG fan tokens" krijgt de Argentijn een zegje in het bestuur van de club en mag hij zich voortaan volledig onderdompelen in de cryptomarkt.

"Een grote hoeveelheid" cryptomunten kreeg Lionel Messi op het moment dat hij zijn handtekening zette onder een contract bij PSG.

 

Cryptomunten van de club, met de toepasselijke naam "PSG fan tokens", zijn een deel van het vaste welkomstpakket in Parijs. Een soort van tekenbonus. 

 

De tokens zorgen ervoor dat eigenaars mee mogen stemmen over minder belangrijke bestuurlijke beslissingen. De cryptomunten zijn onderhevig aan hun eigen beursgang en dus een goede maatstaf voor de financiële toestand van de club.

 

Dat de toekomst van PSG er rooskleurig uitziet door de komst van Messi, is ook af te leiden aan de waarde van een token. Begin deze week was één fan token nog 30 dollar waard, na de voorstelling van de Argentijnse voetbalster gisteren verdubbelde dat bedrag.

 

Of de munt zal blijven stijgen in waarde, hangt voortaan - deels - af van de sportieve prestaties op het veld.