Franse marathonloper die waterflesjes omgooide, verdedigt zich: "Ze gleden uit mijn hand"

  Het veelbesproken moment waarop Amdouni de flesjes water omstootte

  Het toppunt van onsportiviteit of brute pech? Een merkwaardig moment van Morhad Amdouni zorgde voor controverse tijdens de marathon. De Fransman gooide een volledige rij flesjes omver en griste vervolgens het laatste exemplaar mee. Nu verdedigt Amdouni zich: "Ik heb zelfs nog flesjes gedeeld tijdens de race."

  In de drukkende warmte van Sapporo was elke vorm van hydratatie welkom. Na 28 kilometer in de marathon was er dan ook een "verdeelpunt" voor flesjes water, maar de Fransman Amdouni zorgde daar voor controverse. Op beelden was te zien hoe hij alle flesjes omver gooide en het laatste nog meepikte.

   

  Via sociale media ging het moment al snel de wereld rond en kreeg Amdouni heel wat verwijten naar zijn hoofd geslingerd. Tijdens de slotceremonie reageerde hij al kort op het voorval op Instagram: "Ik wil me excuseren bij de andere atleten. Ik wou waterflesjes nemen, maar liet ze vallen. Het was niet makkelijk."

  Om de frisheid te bewaren, zijn de flesjes ondergedompeld in water. Dat maakt ze heel glad.

  Morhad Amdouni

  Afgelopen nacht ging de marathonloper nog dieper op het moment in. "Door de vermoeidheid begon ik stilaan mijn frisheid en energie te verliezen. Op een bepaald moment probeerde ik een waterflesje te grijpen, maar liet ik ze bijna allemaal vallen. Uit principe probeerde ik nadien waterflesjes te delen met anderen."

   

  "Om een einde te maken aan alle controverse die de video losmaakt, moet je goed kijken naar de beelden. Om de frisheid te bewaren, zijn de flesjes ondergedompeld in water. Dat maakt ze heel glad. Je ziet dat ik eentje probeer te nemen bij het begin van de rij, maar bij de minste aanraking gleden ze uit onze handen."