Ga naar de inhoud

Alejandro Valverde (43) kan het nog steeds en wint in de Gravel World Series: "Die is nog even sterk als vroeger"

 ma 22 april 2024 12:28
43 jaar, maar nog steeds op nummer één.

De leeftijd lijkt geen vat te hebben op Alejandro Valverde. De 43-jarige Spanjaard won afgelopen weekend in zijn thuisland een wedstrijd in de Gravel World Series. Stond ook aan de start en kon aan den lijve ondervinden hoe sterk Valverde nog steeds is: Wielerclub Wattage lid Jan Bakelants. 

43 jaar (!) is de Spaanse oud-profwielrenner ondertussen, maar nog lang niet versleten. 
 

Afgelopen weekend won de ex-wereldkampioen op de weg een wedstrijd voor de Gravel World Series in La Indomable. Voor het tweede jaar op rij won hij de gravelrace in zijn thuisland. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De tegenstand was nochtans niet min. Hij liet twee mountainbikers met naam mooi achter zich op ruime afstand: de Fransman Hugo Drechou werd tweede, de Portugees Tiago Ferreira mocht als derde mee op het podium. 

 

In de week waarin hij in het verleden zo vaak won -  met onder andere viermaal Luik-Bastenaken-Luik - blijft Valverde twee jaar na zijn afscheid van het profpeloton hoge ogen gooien.

 

Dat ondervond ook Jan Bakelants, gewaardeerd lid van Wielerclub Wattage, die aan de start stond in Spanje. "Verdikke: die is nog altijd even sterk als vroeger", klonk het op social media.

 

"Jeanke" bolde uiteindelijk op meer dan een uur van winnaar Valverde binnen als 46e.

Gerelateerd: