Kompany over uitblinker Refaelov: "We moeten hem fit, scherp en jeugdig houden"

  Refaelov was gisteren van goudwaarde voor Kompany en Anderlecht.

  De 1e Europese match in 3 seizoenen was een voltreffer voor RSC Anderlecht. "Al vind ik het nu wel jammer dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen", lacht  Vincent Kompany.

  Anderlecht legde Laçi (Alb) gisteren in de voorrondes van de Conference League over de knie met 0-3 . "Het is kwestie van er te staan als je er moet staan", reageerde Vincent Kompany na afloop.

  "0-3 is een goede uitgangspositie. 1 of 2 doelpunten meer hadden misschien iets meer rust gebracht voor de terugmatch. Nu vind ik het wel jammer dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen."

  Kompany bewierookte ook Lior Refaelov, die 2 assists en 1 goal uit zijn mouw schudde. "Zijn voorzetten en hoekschoppen waren van goede kwaliteit, dat is ook Liors sterkte."

  "We moeten hem fit, scherp en jeugdig houden. Daar moet wel een idee achter zitten, want anders lukt dat niet. Ik spreek uit ervaring, want ik heb zelf in zijn situatie gezeten." 

   Ik heb nog altijd de spirit om er elke match te staan en efficiënt te zijn

  Lior Refaelov

  Ook Refaelov zelf blonk in zijn vel na afloop. "We trainen veel op stilstaande fases. Ik ben heel blij dat we daar gisteren voor beloond werden."
   
  Hoe ziet Refaelov zichzelf bij Anderlecht? "Met mijn ervaring en voetbalkennis wil ik de spelers zowel op als naast het veld helpen. Ik heb nog altijd de spirit om er elke match te staan en efficiënt te zijn."

  Bekijk de 3 Anderlecht-goals:

  Lees ook: