Weinig slaap, maar wel groot feest bij de Lions en 4 andere zaken die u moet onthouden uit de nacht van 6 augustus

  Heeft u goed geslapen na het dubbele goud van de Belgen op donderdag? Of zat u nog vol adrenaline? Dit is was u moet onthouden van de voorbije uren in Tokio. 

  Bekijk de compilatievideo:

  1. Red Lions feesten tot in het holst van de nacht

  Terwijl u deze nacht lag te slapen, vierden de Red Lions hun gouden medaille alsof hun leven ervan afhing. Ook coach McLeod wordt meesgesleurd in het feestgedruis. Het levert mooie taferelen op. 

  Een uur slapen is genoeg in deze tijden. Slapen is nu niet belangrijk. Je moet genieten van elk uur dat je wakker bent. Ik wil zoveel mogelijk wakker zijn en met iedereen vieren.

  Red Lion Alexander Hendrickx, na de viering van de gouden medaille en amper 1 uur slaap

  2. 51-jarige snelwandelaar schrijft geschiedenis: als 1e op 8 Olympische Spelen

  1992. Het jaar dat Jesus Garcia in eigen land (Barcelona) op de Olympische Spelen verscheen. Vandaag, 28 jaar later, nam de Spaanse snelwandelaar deel aan zijn 8e Olympische Spelen. 

   

  Hij is daarmee de enige achtvoudige olympiër ooit. Een 9e deelname zit er niet meteen aan te komen. De 50km snelwandel-discipline is geschrapt uit de lijst met olympische sporten.

  3. Franse snelwandelaar duikt de toiletten in tijdens de race

  De Fransman Yohann Diniz heeft voor een opmerkelijk beeld gezorgd tijdens de finale van de 50 kilometer snelwandelen. De wereldrecorhouder leidde na een klein halfuur in de wedstrijd tot zijn maag hem parten begon te spelen. 

   

  Diniz snelde de toiletten in. Veel tijd verloor de Fransman echter niet. Hij kwam nog net voor het aanstormende peloton de baan op, op een tiental meter van de nieuwe leider Luo. Niet veel later moest hij opgeven. 

  4. Beachvolleybal: goud voor Amerika

  April Ross en Alix Klineman zijn olympisch kampioene in het beachvolleybal. De Amerikaanse dames waren in een partij van geen 3 kwartier te sterk voor een Australisch duo: 21-15 en 21-16.  Voor Ross is het de 3e olympische medaille, na zilver in Londen 2012 en brons in Rio 2016. 

  5. Manon De Roey breekt geen potten in het golftoernooi

  Met nog een dag voor de boeg is het al duidelijk dat een olympisch diploma ver weg is voor Manon De Roey. Ze werkt de op 1 na slechtste ronde af van alle speelsters en zakt daarmee dieper weg in de rangschikking. 

  Herbekijk: Frank Raes en gasten bespreken de nachtelijke actie in Okiru

  Round-up van de nachtelijke actie met Catherine Van Eylen in Studio Tokio