Afknapper voor zevenkampster Johnson-Thompson: ze loopt weer een spierblessure op

  De Britse zevenkampster Katerina Johnson-Thompson beleeft noodlottige maanden. Na een achillespeesblessure eind vorig jaar raakte ze maar ternauwernood fit voor de Olympische Spelen, maar tijdens de 200 meter liep ze in Tokio opnieuw een spierblessure op. Mankend werkte ze de race toch nog af, maar ze werd alsnog gediskwalificeerd.

  Katerina Johnson-Thompson, de wereldkampioene van 2019, had dé grote concurrente moeten worden voor Nafi Thiam in de zevenkamp in Tokio. Maar een gescheurde achillespees in december 2020 verstoorde haar volledige voorbereiding.

   

  Na een voorspoedige revalidatie was ze naar eigen zeggen weer "volledig fit en klaar", maar dat bleek dus niet helemaal te kloppen. Na het hoogspringen leek de Britse al te manken en tijdens haar 200 meter knakte er halfweg iets. Weer haar achillespees?

   

  Toen officials haar wilden wegvoeren met een rolstoel stond KJT weer moedig (en tegen beter weten in) op en liep ze de race uit, maar nadien werd ze toch gediskwalificeerd omdat ze buiten haar baan gelopen had. Een heel droevige aftocht voor een volhardende atlete.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.