Belgian Cats ontmoeten in kwartfinale opnieuw Japan in eigen land

  De Belgian Cats nemen het in hun kwartfinale van woensdag op tegen Japan. In de aanloop naar het olympische basketbaltoernooi verloren de Cats nog een oefenwedstrijd tegen de Japanse vrouwen. Als ze revanche kunnen nemen, wacht Spanje of Frankrijk in een eventuele halve finale.

  Net geen 3 op 3 behaalden de Cats vandaag in de groepsfase. Na de 74-62-nederlaag tegen China bleven de Belgische vrouwen wel reekshoofd voor de loting van het verdere toernooi. Mogelijke tegenstanders: Servië of Japan. 

   

  In de kwartfinales ontmoeten de Belgian Cats Japan opnieuw in eigen land, woensdag om 10.20 uur Belgische tijd. Net voor het olympische basketbaltoernooi van start ging, werkten de landen een oefenmatch af. Japan won met 84-76. Een koude douche voor de Cats, een week voor de Spelen.

   

  De Belgen mogen nu revanche nemen tegen de Japanse dames. Als dat lukt, wacht Frankrijk of Spanje in de halve finale. Frankrijk werd in juni nog tweede op het Europees kampioenschap. Servië greep de titel, België pakte toen brons.

  Lees ook: