Van Branteghem over Mixed Relay: "Zullen er dichtbij zijn, hopelijk niet weer 4e"

  Belgische atletiekfans zullen deze namiddag op het puntje van hun stoel zitten.  Dan doen de Belgen een gooi naar een medaille in de gemengde 4x400m. "Het wordt moeilijk, maar ze zullen met ambitie starten en dat moet ook", voorspelt Cédric Van Branteghem.

  De hamvraag is: pakken we een medaille of niet? "Nu de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek toch lopen, wordt het weer iets moeilijker", weet ervaringsdeskundige Van Branteghem. "De Amerikanen liepen in de reeksen met onbekende namen heel makkelijk naar winst, terwijl de Belgen eigenlijk al een goeie prestatie moesten neerzetten."

   

  "Dus als de Amerikanen geen fouten maken - wat ze wel vaak doen - dan zijn zij ongenaakbaar. En ook de Dominicaanse Republiek is toch heel sterk. We zullen ook een totaal andere race zien in de finale. Bijna alle teams zullen met een andere opstelling komen. Het gaat om medailles op de Spelen dus iedereen zal nu toch zijn jokers inzetten."

   

  "België ook", denkt Van Branteghem. "Kevin Borlée zal zeker aan de start staan. Ik heb nog geen contact gehad met Jacques Borlée, maar ik gok op Kevin en Jonathan en dan Cynthia Bolingo en Camille Laus. Dat zou een een heel sterke ploeg zijn. Maar in de reeksen waren ook Imke Vervaet en Alexander Doom echt goed. Iedereen is net op tijd klaar en staat er."

  Een olympische medaille zou voor Kevin en Jonathan een bekroning van hun fantastische carrière zijn

  "Ik denk dat we er heel dichtbij zullen zijn. Laat ons hopen dat we eens raak kunnen schieten en dat het niet opnieuw een 4e plaats wordt want dat hebben we al zo vaak gehad in de aflossingen."

   

  "Welke verwachtingen ze zelf hebben? Ik denk dat ze zeker voor brons willen lopen, of zilver zelfs. Goud zal normaal gezien voor de VS zijn, maar al de rest ligt relatief open. De Polen zullen nog een taaie klant worden, net als Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Maar de Belgen zullen met ambitie starten en dat moet ook."

   

  Een olympische medaille zou voor de broers Borlée een kroon zijn op hun werk. "Absoluut, ik gun het ze echt. Ze hebben zo'n ongelooflijk palmares en dat wordt het voorbije anderhalf jaar wat onderschat. Ze zijn nu wel al iets ouder, maar je moet die carrière eens bekijken van 2008 tot nu. Dit zou een bekroning zijn van hun fantastische carrière."

  programma gemengde 4x400m
  vrijdag 30 juli reeksen gemengde 4x400m 1e in reeks, met 5e tijd naar finale  
  zaterdag 31 juli finale gemengde 4x400m 14.35 u  

  Cédric Van Branteghem bij de aflossingsploeg in 2010.