Overzicht: wanneer beginnen de voetbalcompetities in het buitenland?

  Neymar en zijn Franse maatjes worden zeer binnenkort weer de wei ingestuurd.

  De Belgische voetbalclubs zetten dit weekend hun tanden al in de 2e speeldag, in het buitenland zijn de belangrijkste competities nog niet van start gegaan. Wanneer worden de topclubs losgelaten? Bekijk hier het programma in Engeland, Spanje, Italië, Duitsland, Nederland en Frankrijk.

  Frankrijk

  In Frankrijk wordt zondag de Supercup tussen kampioen Rijsel en PSG gespeeld, volgend weekend opent de Ligue 1 de deuren. De Franse competitie bijt hierdoor de spits af in de belangrijkste Europese landen.

  Engeland

  Volgende zaterdag 7 augustus is de Community Shield de eerste prijs die op het spel staat. Leicester City en Manchester City zijn de gegadigden. Een weekje later hebben we de eerste affiches in de Premier League.

  Duitsland

  In Duitsland is de seizoensopener voor alle topclubs zoals gebruikelijk een bekerontmoeting. Volgend weekend staan de 1/32e finales in de Pokal op het menu, een week later is er competitievoetbal. De Supercup staat dan weer op 17 augustus geprogrammeerd.

  Spanje

  Het weekend van 13 tot en met 15 augustus wordt een drukke bedoening, want ook in Spanje pikken ze de draad dan weer op. De Supercopa, een ontmoeting tussen 4 grootheden, is pas in januari aan de orde.

  Nederland

  In Nederland is de Supercup tussen Ajax en PSV van 7 augustus de generale repetitie, een week later kennen we de eerste winnaars en verliezers in de Eredivisie.

  Italië

  Geraken de Italianen niet uitgefeest na de Europese titel? Dat valt niet uit te sluiten, maar het schema van de Serie A lag natuurlijk al voor de triomf op Wembley vast. Als laatste leerling in het Europese eliteklasje zijn Inter en co aan zet vanaf 21 augustus.