Ga naar de inhoud

Valse start haalt Maenhaut en Geurts de wind uit de zeilen

Na een prachtige eerste dag gisteren (die afgesloten werd met een 5e plek in het klassement), heeft het zeilduo Isaura Maenhaut en Anouk Geurts vandaag een mindere beurt gemaakt. Met een 14e en twee diskwalificatie zakken ze naar de 15e stek in de skiff 49er FX-klasse.

Gisteren zeilden Geurts en Maenhaut in races 2 en 3 mooi naar respectievelijk een 3e en 4e plek, maar vandaag verzeilden ze bijna continu in de achterhoede. In reeks 4 eindigden ze als 14e, reeks 5 was met een achtste plaats hun beste prestatie van de dag. Maar achteraf werd het duo nog gediskwalificeerd na protest van het Franse duo.

 

In de afsluitende (6e) reeks van de dag waren Maenhaut en Geurts iets te gretig om weer op te schuiven in de rangschikking. Na een valse start werden ze onherroepelijk gediskwalificeerd. Daardoor werden ze voor die reeks op de 22e en laatste plaats gezet.

 

In de algemene stand zakken ze daardoor naar de 15e plaats. Met 60 punten telt het Belgische duo 46 punten achterstand op de Britse leiders Dobson en Tidey. Morgen is er een rustdag.

programma Anouk Geurts en Isaura Maenhaut
dinsdag 27 juli reeks 1, 2 en 3 5e (7 punten) verslag
woensdag 28 juli reeks 4, 5 en 6 15e (60 punten) verslag
vrijdag 30 juli reeks 7, 8 en 9 17e (95) verslag
zaterdag 31 juli reeks 10, 11 en 12 14e (113) verslag