Slalomkajakker Gabriel De Coster haalt de halve finales niet

  Gabriel De Coster in actie tijdens de eerste run.

  Slalomkajakker Gabriel De Coster is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de K1. De jongste van het hele pak werd 22e na twee runs en dat is net niet genoeg.

  De Coster, de enige niet-prof tussen de 24 deelnemers, vertrok als eerste richting het eerste van 25 poortjes. 

   

  Na een goed begin van zijn eerste run naar beneden ging het voor de 20-jarige De Coster een eerste keer mis aan het 14e poortje. Het leverde hem 2 strafseconden op.

   

  Daar bleef het niet bij. Enkele seconden later miste De Coster het 17e poortje volledig, wat hem ineens op een straf van 50 seconden kwam te staan. Bij poortje 20 kwamen er nog eens 2 seconden bij.

   

  De Coster finishte uiteindelijk na 98"94, de op twee na traagste tijd van alle deelnemers. Door de 54 strafseconden erbij ging hij als laatste naar de tweede run met 152"94. 

   

  Die tweede run was een pak beter. De Coster bleef volledig foutloos. Hij miste/raakte geen enkel poortje en kwam over de finishlijn in 98"64.

   

  Het volstond uiteindelijk niet voor een plaats bij de beste 20 kajakkers. Hij werd uiteindelijk 22e. Er wordt gekeken naar de beste run van elke deelnemer. De Duitser Hannes Aigner was de snelste van iedereen met 90"14.

  De Coster: "Fouten die ik maakte waren mijn eigen schuld"

  Na afloop was De Coster bijzonder ontgoocheld: "Ik benaderde deze Spelen als elke andere grote wedstrijd. Ik had wat stress, ideaal om er goed aan te beginnen. Ik begon nog sterk aan de eerste ronde en mijn tijd was ook gewoon heel goed."

   

  "Nadien maakte ik een foutje in het midden van de baan, ik kreeg ook nog straftijd bij het 17e poortje. Ik was het niet helemaal eens met die beslissing, maar het hoort bij deze sport."

   

  In de grote wedstrijden komt het er dit seizoen niet echt uit voor De Coster: "Ik ben normaal gezien wel gewend om goed presteren op dit soort moeilijke parcoursen. De fouten die ik vandaag maakte zijn 100 procent mijn schuld. Dit is de 4e belangrijke race van het seizoen en het is ook de 4e teleurstelling."

   

  De Coster geeft het zeker nog niet op: "Ik ben de jongste hier en stond het laagst geklasseerd van alle deelnemers. In Parijs zal ik beter zijn dan ik vandaag was."

  De eerste run van De Coster:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Kajakker Gabriel De Coster vaart een goeie tweede run, maar plaatst zich net niet voor de halve finale

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Teleurgestelde De Coster: "Op dit niveau mogen kleine fouten niet: ben boos op mezelf"

  programma Gabriel De Coster
  woensdag 28 juli reeksen K1 slalom: run 1 152"94 (24e)  
  woensdag 28 juli reeksen K1 slalom: run 2 98"64 (17e)