Dagprogramma 29 juli: Derwael en Verkest vanmiddag in allroundfinale

  Op dag 6 in Tokio staat er voor de Belgen nog 1 finale op de planning: Nina Derwael en Jutta Verkest geven het beste van zichzelf in de turnzaal. Wanneer we over de grens kijken, is het vooral uitkijken naar basketbalgrootheid Luka Doncic. 

  Finale allround en dubbeltwee voor de Belgen

  Om 12.50 uur staat de klok voor een ruime poos stil. Althans voor elke Belg die onze turnsters een warm hart toedraagt. Nina Derwael en Jutta Verkest beginnen dan aan hun individuele allroundfinale. Welke mooie ereplaatsen kunnen ze wegkapen?

   

  Louis Croenen duikt in de namiddag het zwembad in. Om 12.51 uur staan de reeksen van de 100m vlinderslag op de agenda.

  Het zeilen komt stilaan tot een ontknoping. In de Laser Radial klasse werken Wannes Van Laer en Emma Plasschaert races 7 en 8 af. Kan Plasschaert zich nog wat dieper in de top tien nestelen? U ziet het vanaf 5.05 uur.

  De grote Doncic-show volume 2?

  Om 6.40 uur speelt Slovenië tegen Japan. In de tweede groepswedstrijd wordt het uitkijken naar - wie anders dan - Luka Doncic. 

   

  In de openingsmatch loodste de 22-jarige spelverdeler Slovenië met een formidabele prestatie voorbij Argentinië. Hij maakte 48 punten, plukte 11 rebounds en deelde 5 assists uit. Die 48 punten zijn net geen olympisch scorerecord. Schrijft hij dat record achter zijn naam tegen het gastland?

  Clash der Spaanstalige ouderdomsdekens

  In het basketbal staat een strijd der ouderdomsdekens op het programma. Spanje neemt het op tegen Argentinië, elk met een speler op leeftijd in hun gelederen. 

   

  De Argentijn Luis Scola en de Spanjaard Pau Gasol hebben allebei 41 levensjaren op de teller. Wie trekt aan het langste eind? De Argentijnse vlaggendrager in Rio of de huidige (ster)speler van Barcelona? Volg het vanaf 4 uur.

  Stevige Braziliaanse beachvolleybalbinken

  Alison Cerutti is een vaste waarde aan de top van het beachvolleybal bij de mannen. De huidige olympisch kampioen neemt het met zijn landgenoot Alvaro Filho morgen op tegen de Nederlanders Brouwer en Meeuwsen.

   

  De Nederlanders gaan om 15 uur goed voor de dag moeten komen. Alison heeft een goede klik met zijn partner. Het duo dat gevormd werd in 2019 won twee toptoernooien in het beachvolleybal en is een van de topfavorieten op de olympische titel.