Sterke Lianne Tan neemt eenvoudig eerste horde in haar groep

  Lianne Tan heeft op haar derde Olympische Spelen haar eerste groepsmatch overtuigend gewonnen. Ze ging in twee sets voorbij Thet Htar Thuzar uit Myanmar. Morgen zal ze in een rechtstreeks duel met Tunjung uitmaken wie er doorstoot naar de volgende ronde.

  Tan staat 27 plaatsen hoger op de wereldranglijst dan Thuzar maar het klasseverschil was vandaag misschien nog wel groter. Onze 30-jarige landgenote was in minder dan een halfuur klaar met haar tegenstander. 

   

  In de eerste set haalde de badmintonster uit Myanmar amper een punt binnen op haar eigen service. Tan speelde een heel solide wedstrijd en gaf weinig weg. Na 12 minuten stond de duidelijke 21-6 er. Ook in set twee liep het vlot voor Tan. Het eerste matchpunt was meteen het juiste.

   

  Morgen volgt een lastigere klant: Gregoria Mariska Tunjung (BWF-23). Ook zij won haar eerste partij en dus gaan de twee onder elkaar uitmaken wie doorstoot naar de 1/8e finales. 

   

  Tan heeft het wel al minstens evengoed gedaan als in Rio. Ook toen won ze één groepsmatch.

  Herbekijk de eenvoudige zege van Lianne Tan in haar eerste groepsmatch in het badminton

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Het wordt pittige match morgen, maar ik heb een kans"

  "Anders dan de score doet vermoeden, was het geen makkelijke overwinning", zei Tan na de wedstrijd. "Ik moest heel geconcentreerd blijven. Als ik even de focus verloor, pakte ze een paar punten op een rij."

   

  "Morgen moet ik tegen het reekshoofd. Die match moet ik winnen. Ik ben hier naartoe gekomen om uit de groep te raken. Het zal een pittige match zijn, maar ik ga me zo goed mogelijk voorbereiden. Het is goed dat het vandaag in twee sets afgelopen was. Het zal dus wel meevallen met de vermoeidheid."

   

  "Ik ben er klaar voor. Ik heb me de laatste jaren echt geconcentreerd op deze Spelen. Ik geniet van mijn momenten hier en zo kan ik mijn beste spel laten zien. En ik heb een kans om de groep te overleven, denk ik."

  groep M (enkelspel vrouwen)  
  Gregoria Mariska Tunjung (Ino) Thet Htar Thuzar (Bir) 2-0 (21-11, 21-8)  
  Lianne Tan Thet Htar Thuzar (Bir) 2-0 (21-6, 21-8) verslag
  Lianne Tan Gregoria Mariska Tunjung (Ino) 2-0 (21-11, 21-17) verslag

  stand in groep M

      M W V sets
  1. Gregoria Mariska Tunjung (Ino) 2 2 0 4-0
  2. Lianne Tan 2 2 0 2-2
  3. Thet Htar Thuzar (Bir) 2 0 2 0-4