Nederlandse tennisser Rojer test positief op corona: "Spijt me verschrikkelijk"

  Jean-Julien Rojer.

  Het blijft coronagevallen regenen in het Nederlandse olympische kamp. Tennisser Jean-Julien Rojer is de volgende in het rijtje. Voor hem en zijn partner Wesley Koolhof zitten de Spelen erop. Het duo versloeg gisteren nog de Belgen Sander Gillé-Joran Vliegen.

  Rojer is op 17 juli uit Nederland vertrokken en werd na aankomst in Tokio iedere dag getest. Hij verbleef buiten het olympisch dorp en gaat nu tien dagen in quarantaine. Hij is al het zesde coronageval bij TeamNL.

   

  "Helaas ben ik vanmorgen door de dokter gebeld dat mijn test positief was", zegt Rojer. 

   

  "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het spijt me zo verschrikkelijk voor iedereen in het team. Ik heb er vooraf en ook hier alles aan gedaan om niet besmet te raken. Ik heb geen idee hoe dit is gekomen. Voor mijn dubbelpartner is dit ook vreselijk."

   

  Rojer en Koolhof klopten gisteren Sander Gillé en Joran Vliegen in het dubbelspel. Ze moeten nu noodgewongen passen voor de tweede ronde, waardoor de Nieuw-Zeelanders Michael Venus en Marcus Daniell zeker zijn van een plaats in de volgende ronde.

  Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het spijt me zo verschrikkelijk voor iedereen in het team.

  Jean-Julien Rojer