Verzwakte Cruysberghs grijpt naast finale: "Twijfelde om deel te nemen"

  Axel Cruysberghs

  Voor skateboarder Axel Cruysberghs is zijn olympische debuut geëindigd in de kwalificaties. De in Los Angeles residerende Belg werd zondag 13e op 20 deelnemers, terwijl alleen de top acht doorstootte. Achteraf voelde "Crusher" zich niet helemaal op zijn waarde geklopt. Hij verscheen immers verzwakt aan de start.

  De 26-jarige Axel Cruysberghs voelde zich na afloop van de kwalificaties niet helemaal op zijn waarde geklopt. De Belg voelde zich immers niet lekker. 

   

  "Gezien de omstandigheden ben ik wel tevreden. Gisteren en vanmorgen was ik wat ziekjes. Ik ben blij dat ik heb kunnen meedoen want dat was helemaal niet zeker", vertelt hij.

   

  "Ik had veel last van mijn maag, pas een uur voor de wedstrijd ging het beter. Vandaag heb ik nog niets gegeten, gisteren kreeg ik amper iets binnen. Misschien heeft het te maken met de felle zon hier. Vandaag is het ook weer een bakoven."

   

  "Ik heb niet slecht geskatet, maar het was niet aan 100 procent. Ik ben blij dat ik toch een paar dingen heb kunnen doen. Ik had wel meer tricks in gedachten maar dat ging niet, en ook in de runs, normaal mijn sterke punt, voelden mijn benen al snel erg slap."

  Vandaag heb ik nog niets gegeten, gisteren kreeg ik amper iets binnen. Misschien heeft het te maken met de felle zon hier.

  Axel Cruysberghs

  "Misschien is het wel beter dat ik niet in de finale zit, gezien hoe ik mij nu voel. Maar ik ben wel blij dat ik heb kunnen mee skaten. Het blijft een supercoole ervaring. Mijn doel was om hier te staan op de Spelen. Natuurlijk zou een finale goed geweest zijn, maar zoveel maak het niet uit, ik ben echt tevreden."

   

  De dj stak Cruysberghs wel een hart onder de riem door tijdens zijn beurt "België" van Het Goede Doel door de boxen te laten knallen. "De dj hier is een Nederlander en ik ken hem goed. Hij weet hoe hij mij moet motiveren. Ik had het niet aangevraagd maar vond het fantastisch dat hij dat liedje speelde", lacht Cruysberghs.

  De eerste run van Axel Cruysberghs:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  En de tweede run:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De reactie van Cruysberghs na zijn eerste olympische deelname

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  programma Axel Cruysberghs
  zondag 25 juli skateboard street 13e (out in kwalificaties) verslag