Aron Szilagyi schrijft geschiedenis en wint 3e gouden medaille op rij in het sabelschermen

  Szilagyi pakt voor de 3e keer goud.

  De Hongaar Aron Szilagyi (31) heeft een 3e gouden medaille op een rij gewonnen in het sabelschermen. Hij versloeg in de finale de Italiaan Luigi Samele met een afgetekende 15-7 score. Szilagyi is zo de eerste die drie gouden schermmedailles won in een individuele discipline.

  In de finale had de schermlegende Szilagyi meteen een stevige 7-1-bonus op zak. Samele slaagde er niet in om de Hongaar te ontwrichten, maar kwam even later wel nog een heel stuk terug tot 7-5.

   

  Lang duurde de opflakkering van Samele niet want in het begin van de 2e periode zette Szilagyi weer orde op zaken: 12-5. Samele, die na een bijzonder straffe comeback tegen Kim Jung-hwan de finale haalde, had geen gepast antwoord meer in huis. 15-7 was uiteindelijk de eindstand. 

   

  Szilagyi verovert op die manier voor de 3e keer op een rij een gouden medaille in het sabelschermen.  De bronzen medaille ging naar de Zuid-Koreaan Kim Jung-hwan. In het schermen staan ook nog de onderdelen degen en floret in de komende dagen op het programma. 

  Chinese Sun wint spannende finale

  Bij de vrouwen ging in het degenschermen de gouden medaille naar de Chinese Sun Yiwen. Ze versloeg de Roemeense Ana Maria Popescu. Met nog 3 seconden op de klok bracht de Roemeense de stand op 10-10.

   

  In de extra tijd trok Sun Yiwen uiteindelijk aan het langste eind: 11-10. Op de Olympische Spelen in Rio pakte de Chinese al brons (individueel) en zilver (in team) in het schermen. Katrina Lehis uit Estland pakte het brons.