Milwaukee Bucks vieren NBA-titel na 50 jaar droogte

  Giannis Antetokounmpo gaat voorop in de titelviering.

  De Milwaukee Bucks hebben zich vannacht tot kampioen in de NBA gekroond. Ze klopten de Phoenix Suns in de 6e partij en eindigden het kampioenschap zo met 2-4. De sterspeler was Giannis Antetokounmpo. De Griek scoorde 50 punten in de finale. Hij werd verkozen tot MVP van de finale.

  50 jaar hebben ze moeten wachten, maar afgelopen nacht mochten de Milwaukee Bucks nog eens een titel vieren. En dat na een straffe ommekeer in de finale tegen de Phoenix Suns want Milwaukee verloor de eerste twee matchen, maar won er daarna vier op een rij.

   

  De Bucks kregen de kans om het in eigen huis af te maken en Giannis Antetokounmpo liet die kans om geschiedenis te schrijven niet liggen. Hij blonk uit met maar liefst 50 punten in de 105-98-zege. De Griek mocht de trofee voor de "Most Valuable Player" mee naar huis nemen. "Ik hoop dat dit veel mensen kan inspireren", zei een emotionele Antetokounmpo achteraf. "Hier had ik nooit van durven te dromen."

   

  Het werd zo een eerste titel sinds 1971 voor Milwaukee en die konden ze samen met de fans vieren want er waren na een coronaseizoen opnieuw supporters welkom in het stadion. 17.000 mensen maakten de match live mee en nog eens 65.000 mensen stonden buiten naar de wedstrijd te kijken.

   

  De Phoenix Suns moeten nog wat langer wachten op de eerste titel in hun bestaan.

  Giannis Antetokounmpo genoot van de zege

  Groot feest bij de Bucks na de titel

  Ook Romelu Lukaku keek naar de NBA-finale