Thomas Briels als reserve op de Spelen: "Wil gewoon mijn steentje bijdragen"

Reserve Thomas Briels (nummer 17) kreeg in de oefenwedstrijd tegen Argentinië speelminuten.

De Red Lions hebben in de laatste rechte lijn voor de start van de Olympische Spelen nog een prestigieuze zege geboekt tegen Argentinië. Thomas Briels, die als reservespeler mee is naar Tokio, speelde een groot deel van de wedstrijd mee.

"We hebben te maken met enkele blessures. Zo is bijvoorbeeld Tom Boon nog niet helemaal terug nadat hij een verrekking opliep", vertelt Thomas Briels na afloop. "Ik maak een deel uit van de groep van 18 spelers en kan zeker spelen in het geval van kleine blessures."

 

Briels mag ondanks de strenge coronamaatregelen tijdens de Olympische Spelen gewoon bij de groep blijven: "De regels zijn intussen gelukkig wat soepeler geworden."

 

"Het is leuk dat ik ook in het atletendorp bij de ploeg kan blijven. Het blijft een dubbel gevoel dat ik niet in de selectie zit, maar ik wil gewoon mijn steentje bijdragen."

 

De kans dat Briels zal spelen is zeker niet onbestaande: "Het is een heel zwaar toernooi met 8 wedstrijden in 13 dagen. Er kunnen veel gekke dingen gebeuren dus ik denk dat de coach wel blij is dat hij 18 spelers kan gebruiken."

 

De start van de Red Lions op de Spelen oogt met topduels tegen Nederland en Duitsland ook bijzonder zwaar: "We zullen meteen zien waar we staan", gaat Briels verder.

 

"We kunnen ons niet wegsteken. Het is hét toptoernooi. De allerbesten tegen elkaar. Het is geen slechte zaak om tegen de sterkste landen te beginnen. We zullen wel nog moeten wennen aan het tempo, het niveau en de hitte."

Het is geen slechte zaak dat onze eerste matchen zo zwaar zijn, we zullen meteen zien waar we staan.

Thomas Briels

Geen grote zorgen om Boon en Luypaert

Tegen Argentinië was er nog geen spoor van Tom Boon en ook Loïck Luypaert moest de strijd staken met een hoofdblessure: "We hoeven ons geen zorgen te maken om Tom Boon. Het is een lang toernooi waarin hij kan groeien."

 

"Iedereen zal meer dan tevreden zijn wanneer we op de beste Boon kunnen rekenen in pakweg de kwartfinales. Hij zal in de eerste wedstrijden moeten proberen om weer in zijn ritme te raken."


"Luypaert kreeg dan weer een stick tegen zijn hoofd. Hij zal wel gewoon kunnen spelen in de eerste wedstrijd tegen Nederland. Enkele hechtingen moeten volstaan."

Bekijk het verslag in het Journaal: