Docu geeft unieke kijk op België - Italië, met profetische woorden: "De verdediging zal ruimte laten"

Roberto Mancini geeft zijn tactische briefing in het spelershotel.

Italië geniet na van de triomf op het EK. Televisiezender RAI zond gisteren een documentaire uit over het succestoernooi van de Squadra Azzurra. Daarin kwam ook de partij tegen België in de kwartfinales uitgebreid aan bod. Trainer Roberto Mancini sprak blijkbaar profetische woorden tijdens zijn tactische briefing.

Dolle taferelen uit het vliegtuig, beelden vanuit de kleedkamer en een blik op de uitgebreide tactische besprekingen van trainer Roberto Mancini. De documentaire "Sogno Azzurro" van de RAI geeft een unieke inkijk op het EK van Italië.

Zo zie je in de fitnesszaal de spelers discussiëren over welke tegenstander ze het liefste treffen in de kwartfinales: België of Portugal. Donnarumma haalt de schouders op: "Voor mij is het gelijk." Insigne vult aan: "Ze staan allemaal met tien achter de bal."

Belgen zullen de beelden wellicht minder graag zien. Ook de kwartfinale tegen de Rode Duivels is een belangrijk hoofdstuk in de documentaire. Onder meer de tactische briefing vooraf komt uitgebreid aan bod. "We moeten volledig op ons gemak zijn", vertelt de coach. "Het is maar een kwartfinale, oké? We spelen tegen een sterk team. Recht altijd de rug."

Let op voor Kevin De Bruyne. Hij kan alles.

Roberto Mancini

Vervolgens focust Mancini zich op Kevin De Bruyne. "Let op voor De Bruyne. Wees op je hoede als hij aan de bal is en zet druk op hem. Hij kan alles: passes van 60 meter trappen, vertrekken met de bal aan de voet,... Verdedig als een ploeg. Altijd."

Tot slot heeft de succescoach nog wat profetische raad voor zijn ploeg. "De verdedigers zullen ruimte laten aan de rand van de zestien. (wijst naar het tactische bord) Ze gaan ons kansen geven om van hier te schieten. Dus bereid je voor en trap!" 

 

In minuut 44 wordt die raad de jammerlijke realiteit. Insigne krijgt alle ruimte om aan te leggen en krult de 2-0 heerlijk voorbij Courtois.

Herbekijk hieronder de goal van Insigne

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Nog een straf beeld uit de docu: Vialli tijdens de penaltyserie