Pogacar met bonus van 5'45" naar tijdrit: "Of ik me nog zorgen maak? Waarom dan?"

  Tadej Pogacar had in de Alpen tevergeefs op een ritzege gejaagd, maar dat zette hij in de Pyreneeën meesterlijk recht. "Natuurlijk is dit een spelletje voor mij, dat is het al sinds ik begon met fietsen."

  Tadej Pogacar nam er geen genoegen mee om zijn gele trui gewoon te verdedigen na zijn zege van gisteren. "Ik voelde mij weer goed, maar op de Tourmalet was het tempo toch al waanzinnig. Ik kon me alleen maar focussen op de koers. Op de slotklim moest ik het maximum geven, maar ik win weer: crazy!"

   

  Op de vraag van de interviewer hoe zeker hij nu is van de eindzege blijft Pogacar voorzichtig. "50% misschien. Het zijn nog altijd 3 dagen. Maar het ziet er goed uit."

   

  Pogacar weet na vorig jaar natuurlijk dat je altijd een slag om de arm moet houden voor de afsluitende tijdrit, ook al is zijn voorsprong nu met 5'45" geruststellend. "Of ik me nog zorgen maak voor de tijdrit? Waarom dan?", zegt hij na wat aarzeling en met ongeloof in zijn blik.

   

  Is er dan geen nieuw omwenteling zoals Pogacar-Roglic vorig jaar mogelijk, maar dan met Vingegaard? "Je weet het nooit. Een slechte dag is altijd mogelijk. 6 minuten verliezen in een tijdrit, het is al ooit gebeurd. Ik probeer altijd mijn best te doen."

  Lees ook:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar