Beschimpte Saka reageert voor het eerst in pakkende open brief: "Wens niemand de berichten toe die ik kreeg"

  4 dagen na zijn cruciale penaltymisser - en de vele haatberichten - reageert Bukayo Saka voor het eerst. De middenvelder dankt de mensen die hem steunden, maar richt zich ook tot de social media-platformen: "Ze doen niet genoeg om de pijnlijke berichten te stoppen."

  "Ik ben enkele dagen weggebleven van social media", begint Bukayo Saka zijn boodschap. "Dit bericht doet niet genoeg recht aan mijn dankbaarheid van alle liefde die ik ontvangen heb, en ik voel dat ik de mensen die me steunen moet bedanken."

   

  "Het was een eer om deel uit te maken van een Engelse ploeg die het goede voorbeeld geeft, het zijn broers voor het leven en ik ben dankbaar voor alles dat ik van mijn ploegmaats en de staff geleerd heb."

   

  "Er zijn geen woorden voor hoe ontgoocheld ik was met het resultaat en mijn penalty. Ik dacht echt dat we deze zouden winnen voor jullie. Sorry dat we de beker niet naar huis konden brengen, maar ik beloof jullie dat we alles zullen geven om ervoor te zorgen dat deze generatie voelt hoe het is om iets te winnen."

  Oproep aan social media-platformen

  In de 4e paragraaf richt Saka zich tot de mensen die hem persoonlijk aanvielen na de match. "Ik zal de negativiteit mij niet laten breken. Voor de mensen die mij gesteund hebben en mij brieven schreven... Ik ben zó dankbaar. Dat is waar voetbal om moet draaien. Passie, mensen van alle rassen, geslachten, religies en achtergronden die samenkomen met dezelfde vreugde door de rollercoaster van voetbal."

   

  Vervolgens spreekt Saka de social media-platformen toe. "Instagram, Twitter en Facebook... Ik wens niemand de haatdragende en pijnlijke boodschappen toe die Marcus (Rashford, red.), Jadon (Sancho, red.) en ik hebben ontvangen deze week. Ik wist meteen welke haat ik zou ontvangen en het is de treurige realiteit dat jullie krachtige platformen niet genoeg doen om deze berichten tegen te houden."

  Liefde zal altijd overwinnen.

  Bukayo Saka

  "Er is geen plek voor racisme of haat in welke vorm dan ook in voetbal of elk ander deel van de maatschappij. En aan de mensen die anderen voor dit soort gedrag terechtwijzen of actie ondernemen: we zullen winnen."

   

  "Liefde overwint altijd."