Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
1
Servië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
1
Servië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
1
Servië
0
0
0
0
0
0
0

10 op 10 en tonnen respect: 19-jarige Saka, die beslissende penalty miste, ook geroemd

 ma 12 juli 2021 13:02
Bukayo Saka verbijt de tranen na zijn penaltymisser.

Niemand die in zijn schoenen wilde staan. De 19-jarige Bukayo Saka miste gisteren de cruciale strafschop voor Engeland. Het zorgde voor afschuwelijke racistische reacties op social media richting de middenvelder, maar er was ook heel veel steun. Het Britse Sky Sports gaf de youngster zelfs een 10 op 10 voor zijn prestatie.

Liam Gallagher, Dua Lipa, zijn ploegmaats bij Arsenal... Iedereen had gisterenavond medelijden met de arme Bukayo Saka. Amper 19 en toch naar voren gestapt op het belangrijkste Engelse voetbalmoment van de voorbije 25 jaar.


In een alles-of-niets-situatie. In een finale. Voor eigen publiek.

Zelfs bij de anders ijskoude José Mourinho bloedde het hart. "Ik heb medelijden met Saka",  vertelde de trainer van AS Roma bij radiozender talkSport. "Het is moeilijk om hem als laatste aan de beurt te laten. Het is te veel gewicht voor 'a kid' om te dragen op zo'n moment. Hij had het lot van het hele land op zijn schouders. Dat is te veel."

Mourinho was lang niet de enige die het opnam voor Saka. Het Britse Sky Sports geeft Saka zelfs een 10 op 10. "Engeland verbeterde na zijn intrede. Maar het enige oordeel dat gegeven moet worden is dat, op het sportmoment met de grootst denkbare druk, een 19-jarige kerel die amper voor zijn land gespeeld had - en nog nooit een penalty nam voor zijn club - naar voren stapte om een potentieel beslissende penalty te trappen. Terwijl zoveel ervaren ploegmaats een stap achteruit zetten.  Engeland had de tiener niet in deze situatie mogen brengen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Grealish bijt van zich af

Jack Grealish verdedigde zich ondertussen via social media tegen de verwijten dat hij geen elfmeter wou nemen.  "Ik heb gezegd dat ik er één wou nemen", klinkt het in reactie op een tweet van Sky Sports. "De coach nam zoveel goeie beslissingen dit toernooi en ook vanavond. Maar ik laat niet toe dat mensen zeggen dat ik geen penalty wou trappen, terwijl ik zei van wel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Herbekijk hieronder de penaltymisser van Saka

Lees ook: