Joachim Gérard plaatst zich na bloedstollende tiebreak voor finale Wimbledon

  Joachim Gérard (ITF-4) heeft zich geplaatst voor de finale van Wimbledon. De Belg versloeg Stephane Houdet (ITF-5) in twee sets. De beide heren maakten het erg spannend, de tiebreak in set 2 bleef in evenwicht tot 16-16! 

  Alweer een lange werkdag voor Joachim Gérard op het gras van Wimbledon. De 32-jarige Brusselaar versloeg de Fransman Houdet in twee sets na 2 uur en 8 minuten.

   

  In de eerste set hielden de heren elkaar in evenwicht tot 5-5. Op het cruciale moment kon de Belg door de opslag van Houdet gaan. Gérard duwde door en pakte de eerste set met 7-5.

   

  In set twee meer van hetzelfde verhaal. Houdet en Gérard gunden elkaar geen spel, een tiebreak was het logische gevolg. In de tiebreak kon niemand voor de beslissing zorgen. De score liep op tot 16-16 (!), toen achtte Gérard zijn moment gekomen.

   

  18-16 in de tiebreak en winst in de halve finale op Wimbledon. Onze landgenoot mag gaan dromen van een tweede eindoverwinning op een grandslamtoernooi. Eerder dit jaar won hij de Australian Open, voegt hij daar Wimbledon aan toe?

  "In de 2e set kon het alle richtingen uit"

  "Wimbledon is een toernooi dat me nauw aan het hart ligt. Ik ben heel blij dat ik hier voor het eerst de finale kan spelen", vertelde Joachim Gérard. "Ik begon niet goed aan de partij en stond snel 0-3 achter, maar daarna kwam ik in mijn ritme."

   

  "In de tweede set kon het alle richtingen uit. Naar de score moest je me niet meer vragen. Geen idee hoeveel matchballen ik uiteindelijk gehad heb (5 red.). Toch heb ik de kalmte kunnen bewaren en heb ik ook na slechte punten niet gepanikeerd. Ik ben geconcentreerd blijven spelen en dat heeft het verschil gemaakt."