Rolstoeltennisser Joachim Gérard plaatst zich voor halve finales op Wimbledon

  Joachim Gérard mag zich op Wimbledon opmaken voor de halve finales.

  Is er een nieuwe grandslamtitel in de maak voor Joachim Gérard (ITF-4)? Hij heeft zich alvast geplaatst voor de halve finales van Wimbledon in het rolstoeltennis.

  De 32-jarige Brusselaar versloeg de 23-jarige Brit Alfie Hewett (ITF-2) na twee uur en tien minuten tennis in drie sets (7-5, 3-6 en 6-3). Voor Gérard, eerder dit jaar winnaar van de Australian Open, was de overwinning een revanche voor zijn nederlaag vorige maand in de eerste ronde van Roland Garros.   

   

  In de halve finale ontmoet Gérard de winnaar van het duel tussen de Fransman Stéphane Houdet (ITF-5) en de Nederlander Tom Egberink (ITF-8), zijn dubbelpartner op Wimbledon.   

   

  Gérard won in februari met de Australian Open zijn eerste grandslamtoernooi in het enkelspel. Hij doet op Wimbledon voor de vierde keer mee. Twee keer eerder bereikte hij de halve finales. In het dubbelspel telt hij één eindoverwinning, bij de laatste editie in 2019, op zes deelnames.