Linde zet Jana Raman veilig op het vliegtuig richting Tokio: "Je raakt geen koffer aan"

Linde Merckpoel zwaait de Belgian Cats uit op Zaventem.

De Belgian Cats vertrokken gisteren met het vliegtuig richting Tokio voor hun olympisch basketbaltoernooi. Linde Merckpoel nam de taak op zich om Jana Raman veilig naar Tokio te sturen. Raman miste vorige maand nog het EK na een voorval met haar koffer. "Laat Raman haar rugzak niet zelf op het rek zetten", waarschuwde Merckpoel.

Wie Belgian Cats zegt, zegt ook Linde Merckpoel. Als fan van het eerste uur mocht Merckpoel jammer genoeg niet mee naar Tokio afzakken. Buitenlandse fans zijn namelijk niet welkom op de Spelen.

 

Dat belette haar evenwel niet om de Belgische basketbalvrouwen uit te wuiven op de luchthaven van Zaventem. Jana Raman kreeg zelf een persoonlijke lift van Merckpoel.

Raman is een van de sleutelpionnen bij de Belgian Cats, maar door een ongelukkig voorval met haar bagage moest ze noodgedwongen het EK missen met een blessure aan haar hand.

 

Linde Merckpoel wou deze keer geen risico's nemen en zorgde ervoor dat Raman veilig aan boord kon stappen van haar vlucht naar Tokio. "Je gaat geen koffer aanraken", waarschuwde Merckpoel.

 

Belgian Cat Kyara Linskens kreeg de belangrijke opdracht om de rugzak van Raman te dragen. "Wat je ook doet, laat Raman de rugzak niet zelf in dat rek zetten. Ze komt daar ongeschonden toe hé", gaf Merckpoel nog mee.