Onze analisten zien Van Aert groeien richting Tokio: "Ook in de wegrit is medaille mogelijk"

  Van Aert rijdt in Tokio zowel de tijdrit als de wegrit.

  Wout van Aert soleerde vandaag op de flanken van de Mont Ventoux naar prestigieuze ritwinst in de Tour. De Belgische kampioen groeit in deze Tour duidelijk opnieuw naar zijn beste niveau. Perfect op tijd voor de Olympische Spelen in Tokio? Onze analisten zien het vertrouwen bij Van Aert groeien.

  In de dagelijkse podcast Sporza Tour blikt Christophe Vandegoor samen met Serge Pauwels al vooruit richting de Spelen in Tokio. "In Tokio komen de ploegen met maximaal 5 renners aan de start. Dan zijn daar sowieso maar één of twee speerpunten bij", zegt Vandegoor.

   

  "Als we kijken naar de overwinning van Greg Van Avermaet in Rio in 2016, dan trok die vanaf 90 kilometer van de streep in de aanval."

   

  "Als je dat kan beheersen - en Van Aert heeft vandaag getoond dat hij dat kan - dan zal het minstens even gemakkelijk zijn in een koers met een klein peloton zoals in Tokio. Dat zijn allemaal pluspunten voor Van Aert."

  Van Aert tankte enorm veel vertrouwen, terwijl hij na het BK nog wat onzeker was.

  Serge Pauwels

  De ritzege van Van Aert zegt veel over zijn vormpeil. "Hij tankte enorm veel vertrouwen", zegt Serge Pauwels, cocommentator én assistent-bondscoach. "Terwijl hij nog wat onzeker was na het Belgisch kampioenschap en in de aanloop naar deze Tour." 

   

  "Wat hij in de maand mei meemaakte is zeker niet niks,  twee weken niet op de fiets zitten op zes weken van de Tour."

   

  "Hij toont zich vandaag de beste van een vlucht van 16 renners die al heel goed zijn, want zij maakten de sprong vooruit. Onderschat het gevecht voor de vlucht niet. Het gaat om de Mont Ventoux, iedereen wou deze etappe winnen."

  Beluister hier de podcast Sporza Tour:

  Wuyts: "Mentaal geeft dat een geweldige boost"

  Ook voor Michel Wuyts zegt deze overwinning op de Ventoux iets over de kansen van Van Aert in Tokio. "Hij zal daar medefavoriet zijn. Ik weet niet hoever de andere favorieten staan, maar Van Aert weet dat nu wel. Mentaal geeft dat een geweldige boost."

   

  "Het volstaat niet om enkel te spreken over een medaille in de tijdrit, maar ook in de wegrit is het mogelijk."

   

  In Tokio zal Van Aert het kopmanschap moeten delen met Evenepoel, maar op wie moet België nu mikken voor een medaille? "Zoals ik het nu zie, zeg ik eerder Van Aert. Hij bewijst vandaag dat hij een berg op kan. Bovendien moet je ook altijd een sprint achter de hand houden en dat heeft Van Aert ook."

  Van Aert zal niet uit de Tour stappen met het oog op Tokio.

  Michel Wuyts

  Moet Van Aert nu het voorbeeld van Van der Poel volgen en ook uit de Tour stappen met het oog op Tokio? "Hij gaat dat niet doen", antwoordt Wuyts.

   

  "Van Aert is punctueel en houdt zich aan afspraken. Hij zal bovendien nog zijn zinnen gezet hebben op de tijdrit in de Tour. Bijgevolg zal hij ook nog eens willen winnen op de Champs-Elysées. Ik zie hem de klus gewoon afwerken."

  Herbekijk hier het gesprek met Michel Wuyts

  Lees ook:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>