De EK-Tribune: "Elk team verliest van dit Spanje, maar Italië niet"

  Aflevering 20 van De EK-Tribune kaartte na over Italië-Spanje.

  De eerste finalist op het EK voetbal is bekend. Italië versloeg na een beklijvende pot voetbal Spanje in de penalty's. In De EK-Tribune werd nagekaart over de partij en met lof gezwaaid naar de verliezer: "Luis Enrique maakte met een meesterzet het Italiaanse middenveld onschadelijk."

  Filip Joos was gisteren commentator op Wembley. Hij beleefde een spetterende wedstrijd. "Ik ben kapot van alles wat er gebeurde in die match", genoot hij na. 

   

  "Spanje was niet zo lijzig als in het begin van het toernooi, ze zochten continu diepgang. Dani Olmo was voorin fenomenaal. Luis Enrique heeft er echt uitstekend over nagedacht om hem te brengen."

   

  "Als valse 9 kon Olmo Bonucci en Chiellini ontlopen. Wij hadden Lukaku in onze kwartfinale niet zomaar aan Chiellini moeten geven. Dat heb ik voor de match gezegd, tijdens de match en na de match."

  Wij hadden Lukaku in onze kwartfinale niet zomaar aan Chiellini moeten geven.

  Filip Joos

  Spanje verloor dan wel, maar kon de neutrale toeschouwer aanzienlijk bekoren. "Spanje was heerlijk om naar te kijken. Ik zat plots weer in de jaren 90", zei Joos. 


  "Wat wel knap is: bijna elk team verliest van dit Spanje. Maar Italië slaagde erin om de knop om te schakelen, op voorsprong te komen, een hele wedstrijd in de touwen te hangen en het dan toch nog te doen."


  De wedstrijd in de wedstrijd was die tussen de twee indrukwekkende middenvelden. Het Spaanse middenveld trok het grootste deel van de wedstrijd aan het lange eind. 


  "Door die meesterzet van Luis Enrique werd het Italiaanse middenveld onschadelijk gemaakt", zag calciokenner Willem Haak. "Jorginho en Verratti werden niet bereikt. Die tactische zet om de voetballende Olmo vooraan te droppen maakte het verschil bij Spanje."

  Beluister de EK-Tribune van 6 juli:

  Lees ook: