Dubbel gevoel en record voor Doku: "Ontgoocheld, maar blij dat ik kans kreeg"

Gisteravond heeft Europa de dribbels van Jeremy Doku leren kennen.

Jeremy Doku maakte tegen Italië indruk met 8 geslaagde dribbels, een record op dit toernooi. De jonge aanvaller is teleurgesteld dat het EK-sprookje ophoudt, maar is dankbaar voor de kansen die hij krijgt: "Ik was blij dat ik aan de match mocht beginnen"

Wie moest Eden Hazard vervangen tegen Italië? Een vraag die op ieders lippen brandde voor de wedstrijd. Jeremy Doku werd door Roberto Martinez in de basis gedropt en liet een staaltje van zijn kunnen zien.

 

"Ik was blij dat ik aan de match mocht beginnen en dat ik een kans kreeg", vertelde de 19-jarige international na de wedstrijd. 

 

"Ik ben tevreden dat ik voor gevaar kon zorgen. Ik heb geprobeerd het team te helpen. Het is echt jammer dat Eden niet kon spelen. Het is toch anders wanneer hij op het terrein staat."

 

Naast de persoonlijke glorie, was er ook de collectieve uitschakeling. Zorgt dat voor een zure nasmaak? "We zijn echt heel erg ontgoocheld na deze nederlaag", zei Doku.

"Wie me kent, weet dat ik niet voor niets val"

Jeremy Doku bracht zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd door een penalty uit te lokken vlak voor rust. "Wie me kent, weet dat ik niet voor niets val. Als ik rechtop kan blijven staan, dan doe ik dat."   

 

Na het fluitsignaal was Doku duidelijk ontgoocheld en werd hij getroost door Romelu Lukaku. "Hij is een belangrijk figuur in onze ploeg. Hij praat veel. Als jongere speler heeft hij me veel geholpen, zowel op als naast het terrein."

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Record: Doku is de eerste speler op een EK jonger dan 20 jaar die erin slaagt 8 succesvolle dribbels af te werken in 1 wedstrijd. 8 geslaagde dribbels in 90' voetbal is tevens iets wat niemand hem nadoet op EURO 2020.

Schepens: "Omschakeling niet benut, Doku wel erg sterk"

In Villa Sporza bespraken Karl Vannieuwkerke en zijn gasten het grote wapen van de Rode Duivels: de omschakeling. Volgens Gunther Schepens leverde het grote kansen op, "maar we hebben die niet goed benut".

 

De prestatie van Jeremy Doku bleef niet onopgemerkt. "In de tweede helft was hij weergaloos", meende Johan Boskamp. "1 tegen 1 is hij de beste bij de Rode Duivels. Het is een enorme kwaliteit om zo snel te zijn", voegde Wesley Sonck toe.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.