Voormalig Liverpool-coach Benitez trekt naar Everton: "Geloof in de toekomst van deze club"

  Benitez was eerder aan de slag bij stadsrivaal Liverpool.

  Rafael Benitez wordt komend seizoen de coach van Everton, dat maakte de Premier League-club zonet bekend. De Spanjaard tekent voor 3 jaar bij de stadsrivaal van Liverpool, waar hij tussen 2004 en 2010 aan het roer stond.

  Ondanks hevig protest van de fans heeft Everton Rafael Benitez nu toch officieel voorgesteld als zijn nieuwe trainer. De ex-coach van onder meer Real Madrid en Liverpool tekende een contract van 3 seizoenen bij de club.

   

  Op Goodison Park wordt de 61-jarige Benitez de opvolger van de Italiaan Carlo Ancelotti, die dit jaar aan zijn 2e ambtstermijn bij Real Madrid begint.

   

  "Ik ben heel blij met deze nieuwe job", vertelt Benitez in een eerste reactie. "Ik geloof in de toekomst van deze club, ben onder de indruk van de ambitie die het bestuur toont. "

   

  "Ze willen deze historische club naar nieuwe successen leiden en ik ben ben vastbesloten daar een grote rol in te spelen. Ik wil deze grote club helpen zijn ambities waar te maken", sluit de Spanjaard af.