Middleton stuwt Milwaukee in Atlanta naar voorsprong in conferencefinale

  Jrue Holiday en Giannis Antetokounmpo zien dat het goed is in de State Farm Arena in Atlanta.

  De Milwaukee Bucks lijken hun ritme in de finale van de Eastern Conference gevonden te hebben. Na de optater in het eerste duel met Atlanta in de eigen zaal wonnen de Bucks 2 keer op een rij. Voor 16.000 toeschouwers in de State Farm Arena in Atlanta werd het 102-113.

  Khris Middleton en Giannis Antetokounmpo waren samen goed voor 71 punten bij de bezoekers. Middleton werd met 38 punten topschutter. Daarvan maakte hij er 20 in het laatste kwart. Daarin maakten de bezoekers het verschil: 30-17.

   

  Middleton, die dus in dat kwart meer punten maakte dan Atlanta samen, voegde ook nog 11 rebounds en 7 assists aan zijn statistieken toe. Antetokounmpo speelde met pijn aan zijn kuit, maar kwam met 33 punten en 11 rebounds toch goed uit de verf. 

   

  Atlanta begon nochtans het best aan de partij en kwam in het eerste kwart 15 punten voor. Pas in het derde kwart konden de Bucks een eerste keer leiden. Trae Young kwam bij de thuisploeg tot 35 punten.

   

  Woensdag is Atlanta opnieuw gastheer, daarna gaat het over en weer. Wie het eerst 4 keer wint, stoot door naar de eindstrijd tegen de beste ploeg uit de Western Conference. In die finale leidt Phoenix met 3-1 tegen de LA Clippers.

  Tweets over de match:

  NBA play-offs

  Finale Phoenix-Milwaukee 2-4
  Phoenix Milwaukee 118-105
  Phoenix Milwaukee 118-108
  Milwaukee Phoenix 120-100
  Milwaukee Phoenix 109-103
   Phoenix Milwaukee  119-123
  Milwaukee Phoenix 105-98
  Conference Finals
  Oosten
  Atlanta Milwaukee 2-4
  Westen
  LA Clippers Phoenix 2-4
  Tweede ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 3-4
  Brooklyn Nets Milwaukee Bucks 3-4
  Westen
  Utah Jazz LA Clippers 2-4
  Phoenix Suns Denver Nuggets 4-0
  Eerste ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Washington Wizards 4-1
  New York Knicks Atlanta Hawks 1-4
  Milwaukee Bucks Miami Heat 4-0
  Brooklyn Nets Boston Celtics 4-1
  Westen
  Utah Jazz Memphis Grizzlies 4-1
  LA Clippers Dallas Mavericks 4-3
  Denver Nuggets Portland Trail Blazers 4-2
  Phoenix Suns LA Lakers 4-2