Tim Wellens moet passen voor het BK en de Tour: "Ik kan de wattages niet trappen"

  Tim Wellens in actie in de Dauphiné.

  Tim Wellens (30) moet noodgedwongen passen voor het BK wielrennen en de Ronde van Frankrijk. De Belg van Lotto-Soudal is op de sukkel met zijn gezondheid en wil geen risico's nemen met het oog op de rest van het seizoen.

  Vorig seizoen miste Wellens de Tour, die toen gereden werd in het najaar door het coronavirus, door een zware val, nu is één van de kopmannen van Lotto-Soudal er niet bij door problemen met zijn gezondheid.

   

  "Momenteel reageert mijn lichaam niet zoals ik wil op de trainingsprikkels", legt een aangeslagen Wellens uit op de website van zijn team. 

   

  "De wattages, nodig om goed te presteren in de Tour, kan ik momenteel niet trappen. Ik weet zelf nog niet wat de reden is. Iets is niet in orde en dat moet opgelost worden."

   

  "Ik ben nu naar België aan het reizen om extra onderzoeken te laten verrichten. Ik heb in samenspraak met de ploeg besloten om geen risico’s te nemen voor de rest van het seizoen. Toch starten in de Tour zou ons nog verder van huis kunnen brengen."

   

  Wellens hoopt in het najaar nog goed te zijn. "Ik moet nu goed rusten zodat ik het goede gevoel snel terug kan vinden. Toch ben ik teleurgesteld dat ik niet meedoe aan de grootste wielerwedstrijd van het jaar, maar er komen nog mooie wedstrijden aan. Ik wens mijn ploegmaats het allerbeste in de Tour."

  Iets is niet in orde en dat moet opgelost worden.

  Tim Wellens legt uit waarom hij de Tour moet missen

  Ploegbaas John Lelangue: "Seizoen is niet voorbij"

  "Het is een verstandige beslissing om niet te starten in de Tour", aldus algemeen manager John Lelangue. "In de Tour is er geen tijd om de kat uit de boom te kijken. Het seizoen is overigens nog helemaal niet voorbij voor Tim. Kijk maar naar wat hij vorig jaar nog realiseerde in de Vuelta. Het belangrijkste voor ons is dat Tim snel weer de oude wordt."