Lukaku wil Eriksen bezoeken in ziekenhuis: "Maar op veld geen plaats voor medelijden"

  Romelu Lukaku heeft een dag voor de wedstrijd tegen Denemarken nog eens de puntjes op de i gezet. De Belgen leven mee met Christian Eriksen, maar op het veld zullen ze morgen niets laten liggen. "We zijn hier om te winnen, dat is onze belangrijkste taak." De Duivels zullen in minuut 10 wel hun steun betuigen.

  De Duivels trainen vanavond al in het stadion waar Eriksen enkele dagen geleden neerviel. "Dat doet wel iets", vertelde Lukaku voor de training. "Maar ik probeer het achter mij te laten. Mijn hoofd staat nu op de match, we moeten door."

   

  Lukaku kent Eriksen van bij Inter. "Ik heb hem al een berichtje gestuurd en hij heeft laten weten dat hij oké is. Ik heb ook al aan de coach gevraagd of ik hem zou mogen bezoeken in het ziekenhuis, we zullen wel zien of dat mogelijk is. Maar nu moet hij even tijd krijgen met zijn familie om te revalideren."

   

  "We hebben wel iets voorbereid met de groep morgen. In de 10e minuut zullen we de bal buiten trappen en applaudisseren. Dat is onze steunbetuiging. Dat is de normaalste zaak van de wereld want we hebben verschillende spelers in de groep die hem persoonlijk kennen."

   

  "Maar morgen zijn we hier ook om te winnen, dat blijft de belangrijkste taak. Er is op dit niveau geen plaats voor medelijden."

  Denemarken is echt een goeie ploeg en ze hebben nu nog een extra motivatie. We onderschatten ze zeker niet. Dit wordt een goeie test.

  "Het wordt alleszins geen makkelijke match", weet Lukaku. "Denemarken is echt een goeie ploeg en ze hebben nu nog een extra motivatie. We onderschatten ze zeker niet. Dit wordt een goeie test."

   

  Volgens Lukaku is het goed nieuws dat Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Eden Hazard fit zijn. "Het is belangrijk dat we kunnen groeien naar onze typeploeg. Ik ben blij dat ze erbij zijn en hoop dat ze minuten krijgen en dat we winnen als ploeg."

   

  "Nu iedereen terug is moeten we momentum creëren en groeien naar onze beste vorm."

  Bekijk het interview met Romelu Lukaku

  Kijk naar de persconferentie van Romelu Lukaku